Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Παν. Τζαφέρος: "Προσπάθησα ώστε το Νοσοκομείο μας να ανταποκριθεί όσο καλύτερα γίνεται στο σημαντικό του έργο εκείνο της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ"

Με τον απολογισμό της θητείας του μας αποχαιρετά από την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας ο Παν. Τζαφέρος.


Δείτε τι λέει στην ανοιχτή του επιστολή:

"Με ιδιαίτερη συγκίνηση και πάνω απ’ όλα με καθαρή τη συνείδηση μου, αποχώρησα από τη Διοίκηση των Νοσοκομείων της Εύβοιας, συμπληρώνοντας τρεισήμισι (3 ½ ) χρόνια,υπηρετώντας όσο καλύτερα μπορούσα, προσφέροντας νυχθημερόν τις υπηρεσίες μου στο πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου την ΥΓΕΙΑ, τιμώντας τη θέση ευθύνης που μου εμπιστεύτηκε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά τις αρκετές δυσκολίες κυρίως από τις ελλείψεις προσωπικού και της ακαταλληλότητας του κτιρίου, έχοντας ως κορυφή στην πυραμίδα των αξιών μου τον ΑΝΘΡΩΠΟ - ΑΣΘΕΝΗ και χωρίς διακρίσεις κομματικές, οικονομικές, φυλετικές κ.α.,προσπάθησα ώστε το Νοσοκομείο μας να ανταποκριθεί όσο καλύτερα γίνεται στο σημαντικό του έργο εκείνο της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, αποτελώντας μια μεγάλη αγκαλιά για όλους ανεξαιρέτως. Με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Γιατρών μας, του Νοσηλευτικού, Διοικητικού και Λοιπού Προσωπικού,ανταποκριθήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας αλλά και των όμορων περιοχών μας(Θήβας, Λειβαδιάς, Σχηματάρι, Ωρωπό), σώζοντας τις ζωές αρκετών συνανθρώπων μας.
Το ισχυρό - και όχι μόνο- συναίσθημα που βίωνα κάθε φορά που σωζόταν ο ασθενής και η αγάπη του κόσμου, με οδήγησε να θέλω να συνεχίσω και να ολοκληρώσω το έργο μου με τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου μας, που αποτελεί ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΖΩΗΣ για την περιοχή μας και που δυστυχώς υπάρχουν οι γνωστές και απαράδεκτες καθυστερήσεις.
Παρά την ισχυρή θέληση της τοπικής κοινωνίας και με τις συγκινητικές αναρτήσεις τους στα ΜΜΕ παραμονής μου, δεν εισακούστηκε η φωνή τους από την σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.Επειδή θεωρώ ότι η ΥΓΕΙΑ πρέπει να είναι μακριά και πέρα από μικροπολιτικές, όπως μέχρι σήμερα το έκανα πράξη, εύχομαι Καλή επιτυχία στον νέο Διοικητή κ. Χατζημαργαρίτη Ευάγγελο,συνέχιση αλλά και περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα Νοσοκομεία μας. Και βέβαια να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ από καρδιάς όσους βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια, πραγματικοί ήρωες, που κάτω από αντίξοες συνθήκες με τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους στήριξαν τη Δημόσια Υγεία.Τους Γιατρούς, το Νοσηλευτικό, Διοικητικό και Λοιπό Προσωπικό όλων των Μονάδων Υγείας ευθύνης μου: ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και τα ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΑ Γ.Ν. –Κ.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ, ΚΥΜΗΣ, Κ.Ψ.Υ.,ΨΥΧΑΡΓΩ, ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. με τις θερμές ευχαριστίες για τη συνεργασία με τους επικεφαλής αντίστοιχα Αναπλ. Διοικητή κ. ΜΙΧΑ, Αναπλ. Διοικήτρια κ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, Διευθυντή κ. ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ, Διοικ.Υπευθ. Κ. ΛΑΛΑΝΙΤΗ και Επιστ. Υπεύθ. Κα ΠΑΠΑΔΑΚΗ. Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Το Σύνδεσμο Φίλων των Νοσοκομείων Ευβοίας  Όλους τους Εθελοντές μας και όσους στήριξαν με κάθε τρόπο τις Μονάδες Υγείας .
Β. ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ
Παραθέτω ενδεικτικά ορισμένα από τα πεπραγμένα της θητείας μου:
- Ένταξη στα Μεγάλα Έργα Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Νέου Νοσοκομείου: Συμμετείχα στην σύνταξη του
εγκριθέντος αιτήματος υπαγωγής και έτσι προχώρησαν οι εργασίες ολοκλήρωσής του, συνολικού προϋπολογισμού 70.000.000€.
- Πυρασφάλεια : Για πρώτη φορά από λειτουργίας του Νοσοκομείου, υπάρχει εγκεκριμένη Πυρασφάλεια και καθημερινό πρόγραμμα ετοιμότητας ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ασθενείς, συνοδοί και όλο το Προσωπικό του Νοσοκομείου μας.
-Λειτουργία Παθολογικής - Ογκολογικής Μονάδας : Από τον Αύγουστο 2017 για πρώτη φορά λειτουργεί στο Νοσοκομείο μας Ογκολογική Μονάδα με την πρόσληψη Ογκολόγου Γιατρού. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 850 κύκλοι χημειοθεραπειών, χωρίς πλέον οι καρκινοπαθείς να αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Αθήνα,με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τους συνοδούς τους σε ταλαιπωρία και κόστος.
- Κληροδότημα Μπαφέρου : Το 2018 έκλεισε η σοβαρή αυτή εκκρεμότητα που υπήρχε από το 1958 ήτοι 60 χρόνια και αποτελούσε την διαθήκη - επιθυμία του αείμνηστου και ευεργέτη Βασιλείου Μπαφέρου, βάσει της οποίας το ποσό ανέρχεται σήμερα στις 740.000€ και το κατάστημα του στο κέντρο της πόλης μας σημαντικής αξίας, να δοθούν στο Νοσοκομείο για τη δημιουργία Ογκολογικής Μονάδας, και θα πρέπει να αξιοποιηθούν ώστε στο νέο Νοσοκομείο να βοηθήσουμε περισσότερο τους καρκινοπαθείς.
- Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π : Για πρώτη φορά από λειτουργίας του προσλήφθηκαν Φυσίατρος και Εργοθεραπεύτρια,προσφέροντας μαζί με όλο το προσωπικό σε περισσότερα από 100 άτομα υπηρεσίες ιατρικής αποκατάστασης, αποτελώντας πλέον ένα από τα πλέον οργανωμένα Κ.Ε.Φ.Ι.ΑΠ. στην Ελλάδα.
-ΑIΜΟΔΟΣΙΑ : Το Νοσοκομείο μας διαθέτει ένα από τα καλύτερα Τμήματα Αιμοδοσίας πραγματοποιώντας 8-10 μηνιαίες εξορμήσεις και πέραν του Νομού μας.
- Λειτουργία Γραφείου Συμβουλευτικής Διατροφής: Για πρώτη φορά αξιοποιώντας τις γνώσεις και εμπειρία της Διατροφολόγου μας, συστήσαμε το εν λόγω Γραφείο,προσφέροντας βοήθεια ιδιαίτερα στα παχύσαρκα άτομα.
- ΟIKONOMIKA : Διαχειριστήκαμε κατά τον καλύτερο τρόπο τους οικονομικούς πόρους, διασφαλίζοντας επάρκεια σε φάρμακα και υλικά. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τις προμηθεύτριες εταιρείες επιτύχαμε μεγάλες εκπτώσεις.Επί θητείας μου, η οικονομική ωφέλεια ξεπερνά τα 2.000.000€.
- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ :Προχωρήσαμε σε αρκετές προσλήψεις Γιατρών απαραίτητων ειδικοτήτων και απαιτούνται ακόμη περισσότερες.
ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ αποτελεί η μετεγκατάσταση στο Νέο Νοσοκομείο με τις απαραίτητες προσλήψεις για τη σωστή λειτουργία του ( = να μην συμβεί σαν το Νοσοκομείο Θήβας που δεν έχει γιατρούς) και άμεσα προσλήψεις (κυρίως Αναισθησιολόγους, Παθολόγους, για τα Επείγοντα Περιστατικά –εφημερίες) για τη βελτίωση της λειτουργίας του υφιστάμενου Νοσοκομείου.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Με αγάπη
Π. Τζαφέρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου