Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΑΝΤΑΜ ΠΑΠΑΝΤΑΜ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Κάνει αντιπολίτευση ο σύριζας και χάνει πόντους. Οι άνθρωποι ενώ ξαναβρέθηκαν στα νερά τους, στην αντιπολίτευση, δείχνουν πάλι την κλάση τους.

Ότι είναι λίγοι. Και είναι επόμενο. Υποχρεώνονται να πολιτεύονται διαφορετικά απ' αυτό που είναι. Αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί και μόνο ως αριστεροί δεν ενεργούν. Τα ποσοστά τους είναι μονοψήφια και το παίζουν με συμπεριφορά κόμματος εξουσίας.

Πολιτικά μιλάμε. Άρα δεν κάνουμε συγκρίσεις. Την κυβέρνηση με την αντιπολίτευση. Την ΝΔ με τον Σύριζα. Αυτά μόνο στο ποδόσφαιρο. Αυτή η ομάδα στο γήπεδο ήταν καλύτερη από την αντίπαλο, και δικαίως κέρδισε ή έχασε. Έτσι είναι. Στη μπάλα χάνει και ο καλύτερος.

Δεν κρίνεται ο σύριζας σε σχέση με την ΝΔ. Όποιος το κάνει, τότε κρίνει με τη ''λογική'' της αντιπαλότητας, με συνέπεια να χαρίζει εύσημα στον ή στον άλλο που δεν τα δικαιούται.

Το κόμμα με μπροστινό σε ρόλο αρχηγού τον Τσίπρα κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Μόνο να κερδίσει εντυπώσεις.
Επειδή κάτι πρέπει να πει, για τούτο και το άλλο. Αναντάμ παπαντάμ παλαιοκομματσμός του κερατά. Και βγαίνουν στην αγορά οι θλιβεροί συριζαίοι και καταγγέλλουν, κατηγορούν, επιτίθενται, μόνο για να μη θεωρηθούν για απάθεια, αδιαφορία, συμβιβασμό.

Η ευθύνη της αντιπολίτευσης έχει άμεση σχέση με την προκοπή της χώρας. Πως να περπατάμε σε δρόμους πανεπιστημιακούς όταν η αντιπολίτευση είναι του νηπιαγωγείου και του δημοτικού; Πως να κυκλοφορούμε στον 21ο αιώνα όταν αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν έχουν μείνει στην προπολεμική εποχή; Από την αντιπολίτευση περιμένω να με φωτίσει για πράγματα που δεν βλέπω, και κυρίως να ελέγξει την κυβέρνηση και να της υποδείξει πως εκείνη, η αντιπολίτευση, θα έκανε- όχι όπως δεν υπήρχε περίπτωση να έκανε αν ήταν κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου