Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για τη ρύπανση στο Αλιβέρι


Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες η ρύπανση στην περιοχή του Αλιβερίου και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί.
 
Οι Νέοι Ορίζοντες, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των κατοίκων, απέστειλαν αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου, ζητώντας να συγκληθεί άμεσα το συλλογικό όργανο, καθώς η συνεδρίαση αυτή κρίνεται κατεπείγουσα. Παράλληλα, ζητείται από τον πρόεδρο να καλέσει στη συνεδρίαση όλους τους αρμόδιους φορείς.
Ακολουθεί το κείμενο του αιτήματος.
Θέμα:    Άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έντονη ρύπανση που δέχεται η πόλη του Αλιβερίου και η ευρύτερη περιοχή του από την λειτουργία της υπάρχουσας τσιμεντοβιομηχανίας
  Πρόεδρε,
Οι πάρα κάτω υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης αιτούμεθα όπως στο αμέσως επόμενο διάστημα των έξη ημερών από σήμερα, όπως αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου αλλά και  το άρθρο 74 του Ν 4555/2018, συγκαλέσετε Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα συζήτησηςτην έντονη ρύπανση που δέχεται η πόλη του Αλιβερίου και η ευρύτερη περιοχή του από την λειτουργία της υπάρχουσας τσιμεντοβιομηχανίας
Το φαινόμενο της ρύπανσης έλαβε χθες έντονες και λίαν ανησυχητικές διαστάσεις για την δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής και ως εκ τούτου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κρίνεται επιβεβλημένη και κατεπείγουσα. 
Στην συνεδρίαση είναι αναγκαίο  να κληθούν όλοι οι φορείς της περιοχής και εκπρόσωποι της Περιφέρειας στα πλαίσια της άμεσης λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος και της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου που χρόνια τώρα καθυστερούν αδικαιολόγητα να υλοποιηθούν.
Για τον συνδυασμό
ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου