Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Π.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ "Κυνική, αυταρχική και ακατάστατη πολιτική εξουσία"!! Αυστηρή προειδοποίηση από το σωματείο των εργαζομένων...

Οι εργαζόμενοι στην Π.Ε Εύβοιας την περ. Πέμπτη καταδίκασαν τις "εκδικητικές μεταθέσεις" των υπαλλήλων και ετοιμάζουν 3ωρες στάσεις εργασίας αν ο Αντιπεριφερειάρχης δεν τις πάρει πίσω!!

Με μιά πρωτοφανή σε μαζικότητα γενική συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας .."απάντησαν" οι εργαζόμενοι στην ΚΥΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Κελαιδίτη πρός το σωματείο κατά την συνάντηση που είχαν!!

Σε ερώτημα του σωματείου "γιατί προχώρησε σε τέτοιας έκτασης μεταθέσεις υπαλλήλων, και αν αυτό έχει γίνει βάσει σχεδίου βελτίωσης των υπηρεσιών" ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε στο σωματείο ότι "αυτές έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα"!!
Μετά και από αυτό, ενώ το σωματείο είχε δεχτεί οχλήσεις από ..διοκώμενους ανευ αιτίας και αιτιολόγησης εργαζόμενους", το σωματείο συγκάλεσε την γενική συνέλευση του σωματείου που μετά από πάρα πολλά χρόνια ήταν μαζική!!
Μετά την ενημέρωση για την συνάντηση του σωματείου με τον Κελαιδίτη, πολλοί από τους εργαζόμενους άσκησαν δημόσια (και αυτό έχει σημασία) κριτική για τις πράξεις και τις πρακτικές της Πολιτικής ηγεσίας κατά των εργαζομένων χωρίς αιτιολογία αλλά μόνο με "εκδικητικές διαθέσεις" για διαφόρους λόγους....

Η προϊσταμένη, της αρμόδιας για την κατάσταση του προσωπικού Διεύθυνσης Διοίκησης, κυρία Σωτηρίου, τοποθετήθηκε απολογητικά απέναντι στους συναδέλφους εργαζόμενους, παίρνοντας αποστάσεις από τις επιλογές και ενέργειες τις οποίες απέδωσε σε αποκλειστική πρωτοβουλία του γραφείου Αντιπεριφερειάρχη. Επισήμανε επίσης το γεγονός ότι ενώ έχει από τον περασμένο χρόνο δημιουργηθεί ηλεκτρονικό μητρώο χρησιμότατο για τη σωστή διοικητική οργάνωση, αγνοήθηκε κατά τη λήψη των αποφάσεων. 


Τελικά ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση του Βαγγέλη Σταματούκου για έναρξη κινητοποιήσεών με πρώτη ενέργεια τις τρίωρες αποχές. Σκοπός της κινητοποίησης είναι να υποχρεωθεί η Διοίκηση να δώσει εξηγήσεις και να συνεργάζεται με το Σύλλογο στα ζητήματα που αφορούν την κατάσταση των εργαζομένων. 

 Φαίνεται ότι κάτι σοβαρό αρχίζει να κινείται στο χώρο των εργαζομένων που είναι έτοιμοι να εκφράσουν με ενεργή διαμαρτυρία τη δυσπιστία τους, απέναντι σε μια αυταρχική και ακατάστατη πολιτική εξουσία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου