Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ "Δωράκι" 285.475 ερώ σε εργολάβο!!!!!

Αντί να κυρήξουν ως άγονη την δημοπρασία των 879.196,20 ευρώ, την ανέθεσαν στον .."μοναδικό" μειοδότη με 3.05%!!
Ο λόγος για την δημοπρασία του έργου "Ανάπλαση του Κυζικείου Αλσους, κλπ" στην οποία συμετείχαν 3 εταιρείες, η μία ..κόπηκε και η άλλη ...έφυγε παρά το γεγονός οτι στις 20/12/19 "η Οικονομική Επιτροπή είχε εγκρίνει την ανάθεση σε αυτήν"!! 

Δείτε....















(Αν θέλετε να δείτε ολο το πρακτικό πληκτρολογείστε το ΑΔΑ στη Διάυγεια)

Και ενώ η Οικονομική επιτροπή κατακυρώνει την σύμβαση στην Κοιν/ξια Παλόγου-Σπαθή, και αντί να υπογραφεί η σύμβαση, στις 28/2/20 ακολουθεί νέα απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κατά την οποία το έργο τελικά κατακυρώνεται στην μοναδική εναπομείνασα ΑΙΡΚΑΜ ΑΤΕ με ποσοστό 3.05%!!!!

Δείτε...


Εχει προηγηθεί η "ξαφνική αποχώρηση από την διαδικασία της εταιρείας "Παλόγου-Σπαθής" που ενώ είχε το έργο στην ..τσέπη έφυγε!!!
(Λεπτομέρειες στο Διάυγεια με το σχετικό ΑΔΑ)

Προφανώς "κάτι μεσολάβησε ενδιάμεσα" και αποχώρησε η εταιρεία από τον διαγωνισμό με αποτέλεσμα "το ελληνικό δημόσιο-δήμος από όφελος 312.290 ευρώ λόγω της έκπτωσης του 35,5%, να έχει ...χασούρα 285.475 ευρώ και υπέρ ωφελείας της "μοναδικής και εναπομείνασας εταιρείας ΑΙΡΚΑΜ ΑΤΕ"!!!

Αντί λοιπόν η Οικονομική Επιτροπή βλέποντας την "οικονομική βλάβη" που υφίσταται να κυρήξει άγονο τον διαγωνισμό και να τον επαναλάβη, ανατρέπει την πρώτη απόφαση και ανακυρήσει ανάδοχο την εναπομείνασα εταιρεία!!!

Τώρα πλέον η Δήμαρχος θα πρέπει να "αιτιολογήσει επαρκώς" την απόφαση της αυτή (να μην ακούσω ότι ..θα χάναμε τα λεφτά κλπ) και η αντιπολίτευση να ασκήσει τα καθήκοντά της που απορέουν από τον νόμο και να προσβάλουν την απόφαση ως "ασύμφορη,και με την υποψία της συμπαιγνίας από πλευράς των εταιρειών".

Διαφορετικά......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου