Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Π.Ε. Ευβοίας : "Δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των επικίνδυνων ουσιών για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον!" Εσβησε η φωτιά

"Η δεξαμενή στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά περιείχε οξικό βινυλεστέρα, χημική ουσία η οποία είναι ιδιαίτερα εύφλεκτη, αλλά δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των επικίνδυνων ουσιών για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον."
Αυτή είναι η γνωμάτευση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας για την φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας AKFA στο Μικρό Βαθύ.

Δείτε την ανακοίνωση:

"Σε φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΑΚFA ABEE που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Αυλίδας, άμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη συνεργασία και την υποστήριξη όλων των επιχειρησιακά εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμεναρχείου και του Δήμου Χαλκιδέων. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν πλέον των 15 οχημάτων της Πυροσβεστική Υπηρεσίας, τα οποία υποστηρίζονταν από 6 υδροφόρες της Περιφέρειας και του Δήμου. 

Η άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση των ανθρώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφερε τον έλεγχο της φωτιάς και την πλήρη κατάσβεσή της μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από έκτακτη σύσκεψη κλιμακίου των αρμόδιων Υπηρεσιών Ανάπτυξης, Υγείας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργου Κελαϊδίτη και Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Δημήτρη Βουρδάνου, προκύπτει ότι η δεξαμενή στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά περιείχε οξικό βινυλεστέρα, χημική ουσία η οποία είναι ιδιαίτερα εύφλεκτη, αλλά δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των επικίνδυνων ουσιών για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Π.Ε. Ευβοίας θα προβούν τις επόμενες ημέρες σε όλες τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ενέργειες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου