Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Κ ΦΡΑΓΚΟΣ : “Αποστρατεύοντας τους άριστους”!

Ο "Αιδήψιος" Υποπτέραρχος Δημήτριος Τσιρογιαννίδης 
Στους Διαξιφισμούς της προηγούμενης εβδομάδος μετέφερα ανησυχίες στελεχών ΕΔ, ΕΕ και ΕΑ, για την φημολογούμενη επέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων στις επικείμενες κρίσεις των Αξιωματικών. Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά….
του Κ. ΦΡΑΓΚΟΥ

Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά ότι, από τη μακροτάτη πείρα μου στα θέματα των ΕΔ, είτε ως αξιωματικού ή ως αναλυτή, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο χειρότερος ιός στην ενότητα, φρόνημα και μαχητικότητα των ΕΔ είναι ο κομματισμός, η ελευθέρα διακίνηση ρουφιανιάς και υπονόμευσης στελεχών από ξένα στοιχεία, κλίκες η κομματικούς απόστρατους.
Ξεφύγαμε λίγο από τις τρισκατάρατες κλαδικές αλλά η ίωση δεν ξεριζώθηκε.
Δυστυχώς η φημολογία επαληθεύθηκε, περιορισμένα πιθανώς, κυρίως με την αποστρατεία ενός λαμπρού και αρίστου αξιωματικού της ΠΑ ο οποίος δεν ήταν αρεστός σε απόστρατους συναδέλφους του. Το πως η απαρέσκεια αυτή έγινε εκτελεστή επιθυμία από την Ηγεσία του Υπουργείου μου φαντάζει εντελώς παράδοξο.
Πρόκειται για τον Υποπτέραρχο Ι κ. Δημ. Τσιρογιαννίδη*, αριστεύσαντα Διευθυντή του πλέον υπευθύνου και κρίσιμου κλάδου του ΓΕΑ, αυτού των Επιχειρήσεων. Ο Τσιρογιαννίδης είναι διαπρεπής αξιωματικός, Αρχηγός Τάξεως, αριστεύσας, επαναλαμβάνω, στην υπεύθυνη θέση που του είχε ανατεθεί μόλις πέρυσι από τον κ. Α/ΓΕΑ.
Δεν προτίθεμαι να συγγράψω βιογραφικό του περί ου ο λόγος αξιωματικού. Μαζί του έχω μια εντελώς τυπική σχέση, επομένως, επ’ ουδενί, επιχειρώ να παρουσιασθώ ως πάτρονας του. Εκείνο όμως που γνωρίζω, σαφώς είναι ότι ενώ οι καταστάσεις είναι τόσο κρίσιμες (ΣΣ Μήπως δεν είναι και μας δουλεύουν;) οι ικανοί αξιωματικοί πρέπει να προστατεύονται ως κόρη οφθαλμού.
Αν δε, αληθεύει, κάτι το απίστευτο, και την αποστρατεία του Υποπτεράρχου απαίτησαν ένας τ. Α/ΓΕΑ και μια «ψυχή μαραγκιασμένη από την εξουσία και το παρασκήνιο» (κατά Σεφέρη) τ. Αεροπόρου, γνωστότατου Πρυτανείου της οικονομικής πολιτικής ελίτ της Αθήνας τότε θ’ αναφωνήσω τον γνωστό εξορκισμό του αείμνηστου Στρατηγού Κονδύλη «Φτου σου κ…..νο, Στράτευμα» και πάλι φτου σου. Σταματώ εδώ και δεν επιθυμώ να κάνω συνειρμούς με πρόσωπα άλλων εποχών.
Το ερώτημα είναι απλό, εφόσον, επαναλαμβάνω ισχύουν τα φημολογούμενα: Ποιος υπέκυψε στις πιέσεις που όπως φαίνεται είχαν και την ανοχή ή ευλογίες της Πειραιώς; Ο κ. Υπουργός, ο κ. Α/ΓΕΑ. Γιατί;



*Από την Εύβοια στην Σχολή Ικάρων, στην Τανάγρα και στην «ηλεκτρική καρέκλα» του εκπροσώπου τύπου του ΓΕΑ, όπου άφησε εποχή, και από εκεί στο Άμπου Ντάμπι ως Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ).

Ο Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Τσιρογιαννίδης που κέρδισε τα εύσημα από όπου και αν πέρασε έλειψε από τους συναδέλφους και τους φίλους του στην πατρίδα όσο «δίδασκε» στους συναδέλφους του ΑΚΑΜ άλλων κρατών, απεσταλμένων στα Αραβικά Εμιράτα, τι θα πει Ελλάδα και ελληνικό δαιμόνιο (φροντίζοντας ακόμα και να βρει τρόπο για να φτάσει ιερέας μέσω Αμπου Ντάμπι στο Αφγανιστάν για να κάνει την λειτουργία του Πάσχα).

Ήταν το διάστημα κατά το οποίο οι Τούρκοι στο Αιγαίο είχαν μείνει να αναρωτιούνται που πήγε ο πιλότος που τους κυνηγούσε μέχρι να βγουν εκτός ελληνικού FIR πότε με Mirage και πότε με F-16, πάντα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου