Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ο Λαμπρίδης σχολιάζει το έγγραφο της ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ!! " Στή Δημόσια Διοίκηση οι εντολές διατυπώνονται γραπτώς"!

Με αφορμή την τελευταία δήλωση του προέδρου του ΟΛΝΕ με την οποία δίνει στη δημοσιότητα επιστολή της εταιρείας, ELVALHALKOR, με παραλήπτη μόνο τον ίδιο,  και για την ...αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1. Το φερόμενο ως έγγραφο της ELVALHALKOR , αποτελεί ιδιωτικό έγγραφο προς τον ΟΛΝΕ το οποίο ούτε καν κοινοποιείται στον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, υπογράφεται από τη νομική σύμβουλο της εταιρίας η οποία εκφράζει προσωπικές απόψεις και το περιεχόμενο του σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τεκμήριο αληθείας ούτε για τα αναφερόμενα σε αυτό ούτε για τους ισχυρισμούς του κ. Παπανδρέου.  
2. Η επιστολή, την οποία έδωσε ο  πρόεδρος του ΟΛΝΕ στη δημοσιότητα, μέχρι την ημέρα που δήλωσα την παραίτηση μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα (09/07/2019)  δεν μου είχε κοινοποιηθεί, ούτε γνωρίζω αν έχει κοινοποιηθεί στον επόμενο Γενικό Γραμματέα Λιμένων. Αν ωστόσο μου είχε κοινοποιηθεί, θα διέψευδα άμεσα το περιεχόμενο της γραπτώς. Το έγγραφο αυτό  περιήλθε σε γνώση μου από τη δημοσίευση του σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης στις 10/03/2020 και βεβαίως διαψεύδω ρητά και κατηγορηματικά τα όσα αναφέρονται στο πρόσωπό μου για δήθεν συμφωνία και εντολή μου να προχωρήσει το θέμα με χαρακτήρα επείγοντος. 
3. Χαρακτηριστικό, που αμφισβητεί την αξιοπιστία του περιεχομένου της επιστολής, είναι το γεγονός ότι ενώ φέρει ημερομηνία αποστολής της, τη 2η Ιουλίου 2019, ( εισήλθε στον ΟΛΝΕ στις 3 Ιουλίου), αναφέρεται μεταξύ άλλων σε έγγραφο που έχει κοινοποιηθεί στις 18 Αυγούστου 2019 (ΑΠ 1193) επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή σε ημερομηνία μεταγενέστερη!!! 
Ερωτηματικά επίσης προκαλεί το γεγονός ότι η επιστολή αναφέρεται σε ανάθεση του ΟΛΝΕ σε δικηγορικό γραφείο, στις 13-06-2019 της παροχής γνωμοδότησης για την πραγματοποίηση της παραχώρησης, την οποία παραλαμβάνει ο ΟΛΝΕ την ίδια ημερομηνία (13-06-2019) που προχώρησε στην ανάθεση! 
Πέρα από την επισήμανση ότι τα όσα αναφέρει ότι διημείφθησαν και συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο μου είναι ανυπόστατα και ψευδή, περιέχει ανακρίβειες, ακόμα και ως προς την ιδιότητα προσώπων που συμμετείχαν στη σύσκεψη.
4. Το φερόμενο ως έγγραφο της ELVALHALKOR αναφέρεται μάλιστα και σε δήθεν «προφορική έγκριση και  εντολή για ταχεία διεκπεραίωση της υπόθεσης» του τότε Υπουργού Ναυτιλίας προς τον πρόεδρο του ΟΛΝΕ, αναφορά η οποία είναι ψευδής. Αντιθέτως, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουβέλης συνέστησε στον πρόεδρο του ΟΛΝΕ να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια προτού αξιολογηθεί η πρόταση σε όλες της τις διαστάσεις.
5. Τέλος επισημαίνεται ότι η όποια επικοινωνία υπήρξε με τον πρόεδρο του ΟΛΝΕ, τόσο από εμένα όσο και από τον κ. Υπουργό, είχε το περιεχόμενο που αναφέρθηκε στην παρούσα αλλά και στην προηγούμενη δήλωση μου και είχε μόνο τη μορφή της ενημέρωσης από μέρους του και της διατύπωσης συστάσεων από πλευράς μας. 
Ουδεμία εντολή δόθηκε, ούτε θα μπορούσε να δοθεί προφορικά, καθώς είναι γνωστό ότι στη δημόσια διοίκηση και στα πλαίσια της εποπτείας που ασκεί το Υπουργείο προς τον ΟΛΝΕ, οι εντολές διατυπώνονται γραπτώς. Στο πλαίσιο αυτό ουδεμία γραπτή εντολή δόθηκε στον πρόεδρο του ΟΛΝΕ.
6. Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα όσα αναφέρονται στην από 9/3/2020 δήλωση μου.   
Χρήστος Λαμπρίδης 
Πρώην Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων
ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου