Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Αναστάτωση στους πρόσφυγες της Ριτσώνας. Γυναίκα πήγε να γεννήσει και βρέθηκε θετική

Θετική στον Κορονοϊό βρέθηκε Αφρικανή από το Κέντρο Υποδοχής Ριτσώνας.
Πρόκειται για νεαρή κοπέλα που πήγε να γεννήσει στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας στην Αθήνα. Υπεβλήθη στο σχετικό τέστ και βρέθηκε θετική. Στο νοσοκομείο είχε παραμείνει περίπου 4 ημέρες μέχρι να γεννήσει. Ο άντρας που την συνόδευε ήταν αρνητικός. Αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης για το βρέφος. 

 H γυναίκα διαμένει στο Κέντρο της Ριτσώνας ένα μήνα περίπου και δεν είχε συμπτώματα. Εξετάζεται το εάν η γυναίκα κόλλησε τον ιό στη δομή ή μετά τη μετάβασή της στο νοσοκομείο.
Να σημειωθεί ότι πολύ σύντομα πολλά κέντρα προσφύγων θα τεθούν σε καραντίνα, όπως και αυτό της Ριτσώνας. 

Μόλις η είδηση έγινε γνωστή έγινε σύσκεψη στο Κέντρο παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μάνου Λογοθέτη, του προέδρου του ΕΘνικού Οργανιμού Δημόσιας Υγείας, Π.Αρκουμανέα, εκπροσώπων του ΔΟΜ, του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας, Λευτέρη Λειβαδίτη, του Γενικού Δ/ντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, Σταύρου Τσελλά, του Αστυνομικού Κ΄. Αγιασοφίτη. 

Αποφασίστηκε να γίνει απολύμανση σε όλο τον χώρο. Καθολική απαγόρευση εισόδου και εξόδου των προσφύγων και εκτέλεση των τεστ στους ανθρώπους που γειτνιάζουν με το κοντέινερ της γυναίκας. Επίσης δεν θα τους δοθούν τα επιδόματα που κάθε τέλος του μήνα λαμβάνουν, αλλά μόνο τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζονται μέσω του ΔΟΜ. 

Να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι της εκπαίδευσης και σε άλλους τομείς έχουν σταματήσει τον τελευταίο καιρό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και μέσα βρίσκονται μόνο εργαζόμενοι του ΔΟΜ και γιατροί του ΕΟΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου