Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

A. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: "Η παραχώρηση στον ΣΤΑΣΙΝΌΠΟΥΛΟ-ΒΙΟΧΑΛΚΟ είναι απόφαση Λαμπρίδη!!" Αντεπίθεση από κο ΟΛΝΕ...

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ..."δίνει στεγνά" τον Λαμπρίδη και το ..κόμμα του!!!


Φαίνεται ότι ο Παπανδρέου θα αρχίσει να ...ξερνάει όποτε τον ..ενοχλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, και θα δίνει στην δημοσιότητα αποκαλυπτικές ειδήσεις οπως αυτή της παραχώρησης στον ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟ με εντολή του Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Χρ. Λαμπρίδη!!

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί η φράση ...."και την πολιτική που άσκησε ως κυβέρνηση το κόμμα τους.(!!)

Φαίνεται οτι ο Ανδρ. Παπανδρέου συνεχίζει την περιπλάνηση του στους πολιτικούς σχηματισμούς και από ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα τον δούμε στην Νέα Δημοκρατία!!

Δείτε την αντίδραση του Παπανδρέου...


 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Έπειτα από ανεύθυνες και ψευδείς ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στα τοπικά μέσα και προς αποκατάσταση της αλήθειας ενημερώνουμε τους πολίτες της Εύβοιας για τα παρακάτω:
Οι αναφορές σε όλα τα σημεία του κειμένου είναι είτε λανθασμένες και ανακριβείς, είτε εκθέτουν τους ίδιους και την πολιτική που άσκησε ως κυβέρνηση το κόμμα τους.(!!)
Το αίτημα Παραχώρησης της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στηρίζεται με αναφορές του πάνω στις ενέργειες και στις αποφάσεις που πάρθηκαν σε σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας υπό τον Γ. Γρ. Χρήστο Λαμπριδη.
Ο ΟΛΝΕ έχει ήδη εισπράξει από την συγκεκριμένη παραχώρηση για το 2020 το ποσό των 56.500 συν ΦΠΑ ήτοι 70.060 ευρώ και εδώ είτε η πληροφόρηση τους είναι ανεπαρκής, είτε σκόπιμα παραπληροφορούν για τίμημα 26.500 ευρώ μόνο ανά έτος. Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζουν ότι η Παραχώρηση προβλέπει εγγυημένο φορτίο 150.000 τόνους ακόμη και για το 2020 που δεν θα λειτουργήσουν οι Παραχωρούμενες προβλήτες.
Αυτό βάσει του τιμολογίου του Οργανισμού που είναι δημοσιευμένο σε ΦΕΚ σημαίνει την είσπραξη άλλων περίπου 70.000 ευρώ για τον Οργανισμό ακόμη και φέτος και κάθε χρόνο. Είναι άξιο απορίας γιατί η ανακοίνωση αποσιωπά την μεταγενέστερη Παραχώρηση των Ναυπηγείων Χαλκίδας διάρκειας 25 ετών που έγινε ακριβώς πάνω στο ίδιο νομικό πλαίσιο με αυτή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ.
Αυτή δεν είναι παραχώρηση σε ιδιώτη; Τι είναι;;
Η ζημιά στο Μαντούδι είναι πλήρως χρηματοδοτημένη με 744.000 χιλ ευρώ με 2 έργα Πδε των 372.000 ευρώ μετά από ενέργειες του Οργανισμού, που διεκπεραιωθηκαν και εγκρίθηκαν επί υπουργίας Κουβέλη και Πλακιωτάκη και είναι επίσης άξιο απορίας που δεν το γνωρίζουν.
Το πρώτο έργο Πδε ήδη εκτελείται και το δεύτερο θα υλοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς. Το αλιευτικό καταφύγιο στις εκβολές του Κηρέα επίσημα δεν υφίσταται. Είναι παράνομες οι όποιες εγκαταστάσεις του και μη αδειοδοτημένο. Πρόκειται για πρόχειρες παράνομες κατασκευές, παραπήγματα και δεν είναι σωστό η ανακοίνωση να αναφέρεται σε αποκατάσταση λειτουργίας αυθαίρετων κατασκευών ή μάλλον πάλι πιάνονται αδιάβαστοι.
Όσο για το ερώτημα αν θα παραχωρηθεί το λιμάνι του Μαντουδίου σε ιδιώτες είναι τουλάχιστον αστείο. Ας μην εκτίθενται λοιπόν τους συνιστούμε με τέτοιου τύπου φαιδρές ανακοινώσεις ή τουλάχιστον ας ζητήσουν πρώτα να ενημερωθούν πριν βγάλουν άσχετες με τα θέματα ανακοινώσεις.
Τους δηλώνουμε επίσης ότι οι αποφάσεις μας παίρνονται με συνείδηση του ρόλου μας, συνέπεια και χρέος απέναντι στην πρόοδο, στο συμφέρον του Οργανισμού και την ανάπτυξη αυτού του τόπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου