ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Πρόστιμα σε Χαρδαλιά, ΓΓ υπουργείου Υγείας, περιφερειάρχη & δήμαρχο Μύκης

Στις 18 Μαρτίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ανακοινώσει την απαγόρευση συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους για περισσότερα από 10 άτομα επί ποινή, πέραν των ποινικών ευθυνών, 1.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο ανά άτομο.


Λίγες ημέρες αργότερα, στις 22 Μαρτίου, o κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, σημειώνοντας ότι στις εξαιρέσεις (περίπτωση 6), επιτρέπεται: «Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου». Σε περίπτωση παραβίασης της συγκεκριμένης διάταξης, όπως είπε ο υφυπουργός και προβλέπει ο σχετικός νόμος, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ και ποινικές κυρώσεις.
Ωστόσο, την Κυριακή κατά την επίσκεψη του στην Σμίνθη, την έδρα του δήμου Μύκης, όπως προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό*, τόσο ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας όσο και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν (αλλά και πλήθος άλλων αξιωματούχων), παραβίασαν και τις δύο αυτές απαγορεύσεις.
-Ούτε, βεβαίως, ήταν δέκα άτομα τόσο σε κλειστό όσο και σε ανοιχτό χώρο στο δημαρχείο της Μύκης στην Σμίνθη.
-Ούτε, βεβαίως, τήρησαν την απαραίτητη απόσταση του 1,5 μέτρου.
Προφανώς, ήταν κάτι που τους… διέφυγε.

ΥΓ Η aftodioikisi.gr ανέμενε δύο 24ωρα, θεωρώντας αυτονόητο ότι θα το έπρατταν μόνοι τους. Πέρασαν, ωστόσο, και γι’ αυτό τους το υπενθυμίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου