ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑΣ!!

Πατάω το κουμπί και μετράω. Οι δέκα πρώτες ειδήσεις αφορούν κορονοϊό. Εκεί έφτασε το πράμα. Δέκα στις δέκα.

Συνεχίζω το ανυπόφορο μέτρημα. Ανυπόφορο, διότι εκφράζει ανυπόφορη πραγματικότητα. Στις επόμενες δέκα ειδήσεις οι εννέα είναι για τον κορονοϊό. Αυτή είναι η κατάσταση. Πιο άσχημα από χθες. Ακόμα πιο άσχημα αύριο. Στην τρίτη δεκάδα και οι δέκα κάνει παιχνίδι ο ιός.

Μια παρατήρηση, δύσκολο να μην την κάνω. Διαβάζω μια κυρία μπουρδού να συστήνει ''Να πλένετε τα χέρια σας''. Μιλάμε για ξεφτύλα. Να σε συμβουλεύει η πίπα. Ουδεμία σχέση με ιατρική, με λοιμώξεις, ούτε καν ασθενής η όρνιθα, έτσι ώστε να υπάρχει δικαιολογία για την προσωπική της κοινωνική παρέμβαση. Τέλος πάντων, να μας πει τι της συνέστησαν οι γιατροί.

''Να μένετε στο σπίτι σας'' άλλος αυτός. Επιστήμων; Όχι. Ειδικός στο αντικείμενο; Όχι. Τότε γιατί μιλάς, κύριος; Λάθος ερώτηση.

Η σωστή ερώτηση είναι άλλη. Γιατί, κύριε δημοσιογράφε, σηκώνεις την κουβέντα του άσχετου, τηλεπαρουσιαστή, μοντέλας, της όποιας παίκτριας reality ή γλάστρας σε πάνελ; Η σωστή ερώτηση έχει και τη σωστή απάντηση. Η οποία ποια είναι; Σηκώνει συστάσεις, για το πλέον σοβαρό πρόβλημα στον πλανήτη, και από άτομα της πλάκας διότι απευθύνεται σε κοινό της πλάκας. Της πολύ πλάκας.

1 σχόλιο: