Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Τέλος στην τηλεκατάρτιση με απόφαση Μητσοτάκη – Πώς ο Βρούτσης πήρε… εντολή από το Μαξίμου «να διορθώσει τις αστοχίες»

Η υπόθεση της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων και τα ευτράπελα από την πλατφόρμα που γέμισαν τα social media – και μόνο ευτράπελα δεν ήταν τελικά – οδήγησε σε ηχηρή παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι, με απόφαση του πρωθυπουργού, το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης καταργείται και οι επιστήμονες θα λάβουν για τον Απρίλιο το ποσό των 600 ευρώ δίχως άλλες προϋποθέσεις. Με δεύτερη εντολή Μητσοτάκη, μάλιστα, θα ελεγχθούν και θα επαναξιολογηθούν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, με το Μαξίμου να αποκρούει κατ’ αυτόν τον τρόπο τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ανάθεση της τηλεκατάρτισης σε «ημετέρους», αφού από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως τα ΚΕΚ που ανέλαβαν το έργο είχαν πιστοποιηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι επισήμως το ζήτημα θεωρείται λήξαν με την παρέμβαση του πρωθυπουργού, οι χειρισμοί του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση δεν προκάλεσαν ιδιαίτερη ικανοποίηση στο Μαξίμου – εξ ου και η υπόθεση είχε αυτή την κατάληξη. Ορισμένοι υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι υπάρχουν παράπονα για τους χειρισμούς του και σε άλλες υποθέσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης και όχι μόνο για την τηλεκατάρτιση. Ο κ. Βρούτσης, εξάλλου, έσπευσε να υπερασπιστεί αρχικά το πρόγραμμα, μιλώντας για «ορθογραφικά λάθη», ενώ από το Μαξίμου είχε έγκαιρα σταλεί το μήνυμα πως υπάρχουν αστοχίες που πρέπει να διορθωθούν.

Τούτων δοθέντων, ο πρωθυπουργός πήρε την πρωτοβουλία να τερματίσει το πρόγραμμα κι έτσι ο υπουργός Εργασίας υποχρεώθηκε να εκδώσει τη σχετική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει χαρακτηριστικά ως εξής: «Χτίζουμε όλοι μαζί ένα αποτελεσματικό κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη. Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται». Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Βρούτσης παραδέχεται – έστω κι εκ των υστέρων – ότι «το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο πρόγραμμα. Και βεβαίως δεν υπηρετεί απόλυτα το σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την κυβέρνηση».

Πάντως, ήδη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζητούν την παραίτηση του υπουργού Εργασίας. Αν και τέτοιο ζήτημα επισήμως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση και η γραμμή του Μαξίμου είναι πως διορθώθηκαν άμεσα και με αποτελεσματικό τρόπο οι όποιες αστοχίες, η κίνηση και μόνο του πρωθυπουργού ν’ αποφασίσει ο ίδιος τον τερματισμό του προγράμματος τηλεκατάρτισης φανερώνει το βαρύ κλίμα που υπάρχει για τους χειρισμούς Βρούτση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου