ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Εύβοια: Η αστυνομία διέκοψε την λειτουργία λίγο πριν το «Χριστός Ανέστη» - «Ενοχλήθηκαν» για τα μεγάφωνα!

Λίγα λεπτά πριν την Ανάσταση αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους στην Εύβοια και διέκοψαν την Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Αλιβέρι, την ώρα που ο πατέρας Ευάγγελος, έλεγε στο μικρόφωνο τα τελευταία λόγια του Ευαγγελίου της Ανάστασης κατέφθασε η αστυνομία.

Η άφιξη της αστυνομίας δεν έγινε επειδή ο ιερέας του Ναού έκανε κάτι το παράνομο ή άνοιξε την εκκλησία στους πιστούς, αλλά επειδή «κάποιοι ενοχλήθηκαν» γιατί ήταν τα μεγάφωνα του Ναού ανοικτά!

Η αστυνομία επίμονα με ανοιχτό τον φάρο κόρναρε, ώστε να ανοίξουν την εκκλησία, καθώς ήταν κλειδωμένα λόγω των μέτρων. Μάλιστα κάποια στιγμή σταμάτησε η ακολουθία ώστε να δοθούν εξηγήσεις.

Ο ιερέας εξήγησε ότι η εγκύκλιος της Μητρόπολης Καρυστίας η οποία είναι από τις 7 Απριλίου, αναφέρει ότι τα μεγάφωνα μπορούν να ανοιχτούν μόνον την ώρα της Ανάστασης κατά την διάρκεια όλης της Μεγάλης Εβδομάδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου