ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Δήμοι: Ξεκίνησε πρόβλημα ρευστότητας -Ζητείται γενναία χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ

Πρόβλημα ρευστότητας στους δήμους λόγω της αναστολής πληρωμής των τελών από τις επιχειρήσεις (τραπεζοκαθίσματα, κλπ) αλλά και από τους πολίτες (ηλεκτροφωτισμού), διαπίστωσε κατά την εισαγωγική του ομιλία στο σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που γίνεται με τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου. 

«Άρχισε να φαίνεται πρόβλημα ρευστότητας», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Παπαστεργίου, προσθέτοντας ότι «ήδη υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις με το υπουργείο Εσωτερικών να δοθεί ένα σημαντικό ποσό στους δήμους». Αναφορικά με τις ΔΕΥΑ, που «πολίτες έχουν ξεκινήσει να μην πληρώνουν», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι «δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν απευθείας από το ΥΠΕΣ», γι’ αυτό και πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι.

«Μας ζητούν να δώσουμε λύσεις για τα σκυλιά, τους Ρομά κλπ, αλλά με τα ψίχουλα που μας έχουν δώσει δεν βγαίνει το έργο. Αν συνεχιστεί και μετά τις 15/5 η κρίση, τότε θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα», πρόσθεσε ο α΄αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης» Γιώργος Ιωακειμίδης προσδιόρισε το «σημαντικό πόσο» για το οποίο μίλησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «1,5 ΚΑΠ αν είναι κλειστά τα καταστήματα τον Απρίλιο και αν αυτό συνεχιστεί και το Μάιο 2ΚΑΠ», υπενθυμίζοντας ότι οι ΚΑΠ είναι περίπου 107 εκατ. το μήνα. Που θα πει 150 με 200 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου