Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας.

Τις συνέπειες του ΑγροτοΚτηνοτροφικού κλάδου επισημαίνουν με ανακοίνωση τους  και ζητούν από την πολιτεία να τους ενισχύσει αλλά και να ρυθμίσει τα θέματα που τους απασχολούν.

Δείτε....

"Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι
Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε με το σοβαρό θέμα της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια, αυτό που προέχει είναι η προστασία της υγείας των οικογενειών μας και η οικονομική στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής μας, βρισκόμαστε σε απόγνωση, αφού υπάρχει δυσκολία διάθεσης των αγροτικών προϊόντων μας και εκεί που είναι δυνατό, υπάρχει συμπίεση τιμών. Πάνω απο 150 οικογένειες κτηνοτρόφων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή μας στη Βόρεια Εύβοια, ειδικά και μπροστά στις γιορτές του Πάσχα είναι επί ξύλου κρεμάμενες στην κυριολεξία.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο στήριξης του χαμένου εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για μια ακόμη φορά εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω του κορονοϊού.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ.
Άμεσα απαιτούμε:

Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι τα προϊόντα τους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και σε όσα προϊόντα θα πληγούν. Ειδικά μέτρα για τους κτηνοτρόφους ιδιαίτερα ενόψει του Πάσχα που κινδυνεύουν να μην πωληθούν καθόλου τα προϊόντα τους σε συνδυασμό και με τη χαμηλή τιμή που υπάρχει στο κρέας.
Πλήρης απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, τα χαράτσια στον ΕΝΦΙΑ, τοκοχρεολύσια στις τράπεζες για το επόμενο 6μηνο.
Για τους αγροτοκτηνοτρόφους με ετήσιο εισόδημα ως 12.000 ευρώ να διαμορφωθεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και να μην καταβληθεί το τέλος επιτηδεύματος, προκειμένου να μπορέσουμε οι ίδιοι να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές συνέπειες που ήδη αυξάνονται.
Άμεση καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για το 2019 και των αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ. Έχουμε ήδη προπληρώσει αυτά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ, καμιά κυβέρνηση εδώ και 9 χρόνια δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ, είναι δικά μας χρήματα και τα δικαιούμαστε τώρα.
Άμεση πληρωμή των αγροτών που προμηθεύουν τα προϊόντα τους σε σούπερ μάρκετ, λαχαναγορές.
Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, καθώς και είδη πρώτης ανάγκης. Να παρθούν μέτρα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας .

Να δοθεί άμεσα η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους στην ύπαιθρο.
Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
Να δοθεί η απαραίτητη παράταση για όσο χρειαστεί για την υποβολή δηλώσεων καλλιέργειας στο ΟΣΔΕ». Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του δημόσιου συστήματος Υγείας που δίνουν με αυταπάρνηση και με κίνδυνο της ζωής τους τη μάχη ενάντια στον κοροναιό και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.Σε όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα που βρίσκονται σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των των αναγκών του ελληνικού λαού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου