CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΑΝ ΤΑΙΝΙΑ... ΝΕΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 28 Μαίου, το 1967. Η συμμορία των συνταγματαρχών έχει αποφασίσει να κάνει το πραξικόπημα δυό μήνες πριν, συγκεκριμένα ανήμερα της εθνικής γιορτής. 

Στις 25 Μαρτίου προκειμένου να προσδώσουν... εθνικό χρώμα στην αντεθνική τους ενέργεια. Να προλάβουν τις εκλογές, αλλά και το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα των στρατηγών (!) και να καταλάβουν εκείνοι την κυβερνητική εξουσία. Με ποια αιτία;

Στις 27 Απριλίου, και αφού εύκολα έκαναν τη δουλειά οι χουντικοί αξιωματικοί, ο γελοίος αρχηγός τους Γεώργιος- όχι Γιώργος- Παπαδόπουλος, ως υπουργός προεδρίας, είπε ''Η επέμβαση του στρατού ήταν επιβεβλημένη διότι η χώρα οδηγείτο προς τον κομουνισμό''. Μαλακίες από μαλάκες. Πράγματι ήταν μαλάκες οι άνθρωποι διότι ο κομουνιστικός κίνδυνος δεν ήταν μια δικαιολογία αλλά γι΄αυτούς τους καραγκιόζηδες μια υπαρκτή απειλή.

Σα σήμερα 21 Απριλίου, το 1967, η Ελλάδα κατέδειξε στην παγκόσμια κοινότητα την κλάση της ως συγκροτημένη κοινωνία μ΄ένα ακόμα στρατιωτικό κίνημα. Τελειώνει ο πόλεμος και η κατοχή. Παίρνει σειρά ο εμφύλιος μέχρι το 1949 και μετά από 17 χρόνια τα τραύματα παραμένουν ανοικτά με το αμερικανοκίνητη δικτατορία των απριλιανών ''σωτήρων''.

Λες και παρακολουθούσες σύγχρονης παραγωγής ταινίας καταστροφής, όπου ο θεατής βλέπει τερατουργήματα. Η κινηματογραφική υπερβολή σ' όλο το μεγαλείο της. Στις 6.30 το πρωί, τέσσερις περίπου ώρες αφ΄ ότου βγήκαν τα τανκ στους δρόμους της Αθήνας από το ραδιοφωνικό σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων μεταδίδεται:

''Λόγω της δημιουργηθείσης εκρύθμου καταστάσεως, από του μεσονυχτίου ο στρατός ανέλαβε την διακυβέρνησιν της χώρας''. Στη φώτο ο προστάτης του δημοκρατικού Συντάγματος βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος όρκισε την κυβέρνηση των πραξικοπηματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου