ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΑΝ ΤΑΙΝΙΑ... ΝΕΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 28 Μαίου, το 1967. Η συμμορία των συνταγματαρχών έχει αποφασίσει να κάνει το πραξικόπημα δυό μήνες πριν, συγκεκριμένα ανήμερα της εθνικής γιορτής. 

Στις 25 Μαρτίου προκειμένου να προσδώσουν... εθνικό χρώμα στην αντεθνική τους ενέργεια. Να προλάβουν τις εκλογές, αλλά και το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα των στρατηγών (!) και να καταλάβουν εκείνοι την κυβερνητική εξουσία. Με ποια αιτία;

Στις 27 Απριλίου, και αφού εύκολα έκαναν τη δουλειά οι χουντικοί αξιωματικοί, ο γελοίος αρχηγός τους Γεώργιος- όχι Γιώργος- Παπαδόπουλος, ως υπουργός προεδρίας, είπε ''Η επέμβαση του στρατού ήταν επιβεβλημένη διότι η χώρα οδηγείτο προς τον κομουνισμό''. Μαλακίες από μαλάκες. Πράγματι ήταν μαλάκες οι άνθρωποι διότι ο κομουνιστικός κίνδυνος δεν ήταν μια δικαιολογία αλλά γι΄αυτούς τους καραγκιόζηδες μια υπαρκτή απειλή.

Σα σήμερα 21 Απριλίου, το 1967, η Ελλάδα κατέδειξε στην παγκόσμια κοινότητα την κλάση της ως συγκροτημένη κοινωνία μ΄ένα ακόμα στρατιωτικό κίνημα. Τελειώνει ο πόλεμος και η κατοχή. Παίρνει σειρά ο εμφύλιος μέχρι το 1949 και μετά από 17 χρόνια τα τραύματα παραμένουν ανοικτά με το αμερικανοκίνητη δικτατορία των απριλιανών ''σωτήρων''.

Λες και παρακολουθούσες σύγχρονης παραγωγής ταινίας καταστροφής, όπου ο θεατής βλέπει τερατουργήματα. Η κινηματογραφική υπερβολή σ' όλο το μεγαλείο της. Στις 6.30 το πρωί, τέσσερις περίπου ώρες αφ΄ ότου βγήκαν τα τανκ στους δρόμους της Αθήνας από το ραδιοφωνικό σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων μεταδίδεται:

''Λόγω της δημιουργηθείσης εκρύθμου καταστάσεως, από του μεσονυχτίου ο στρατός ανέλαβε την διακυβέρνησιν της χώρας''. Στη φώτο ο προστάτης του δημοκρατικού Συντάγματος βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος όρκισε την κυβέρνηση των πραξικοπηματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου