Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Τα εκατομύρια εμβόλια και ο Τσιόδρας!!! Δεν ηρθε ουρανοκατέβατος όπως μας τον παρουσιάζουν!!


Αυτη ηταν η ...παρεα που αγορασε τα 16 εκατομμυρια εμβολια για 11 εκατομμυρια Ελληνες!!!Κοντοζαμανης Αβραμοπουλος Τσιορδας


Ο Τσιόδρας ήταν "εδώ" από παληά και "τόχει ξανακάνει", από τα εκατομύρια εμβόλια του Αβραμό, αλλά τώρα έγινε superstar!!


Δείτε σχετικό δημοσίευμα (ΤΑ ΝΕΑ) του 2009, διότι "η ..ιστορία επαναλαμβάνεται"!!

"Αυστηρό έλεγχο των αντιιικών φαρμάκων αλλά και χρήση κοκτέιλ δύο εμβολίων, για τον πνευμονόκοκκο και την εποχική γρίπη, προτείνει η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης όσον αφορά την προστασία από τις επιπλοκές της νέας γρίπης.Ειδικά για το εμβόλιο του πνευμονόκοκκου, οι επιστήμονες εξήγησαν ότι αυτό προτείνεται καθώς, από τη βιβλιογραφία μετά την εμπειρία της ισπανικής γρίπης, προκύπτει ότι η πνευμονία είναι η κυριότερη επιπλοκή της γρίπης η οποία οδηγεί σε θανάτους. Μεγάλη προσοχή απαιτείται για τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και τους ενηλίκους άνω των 55 με χρόνια νοσήματα οι οποίοι θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά του πνευμονόκοκκου ώς τον Σεπτέμβριο ώστε να αποκτήσουν άμεσα ανοσία. Αλλά θα πρέπει, επίσης, να κάνουν το νέο εμβόλιο για τον ιό που ευθύνεται για τη νέα γρίπη, όταν αυτό παρασκευαστεί και εισαχθεί στη χώρα μας. 

8 εκατ. δόσειςΤις παραπάνω συστάσεις έκανε χθες η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης, η οποία συνεδρίασε υπό τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η Επιτροπή επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της χώρας για τη νέα γρίπη και αποδέχθηκε την εισήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας για άμεση ταχύτατη προμήθεια 8 εκατ. δόσεων (επαρκούν για 4 εκατ. ανθρώπους με διπλή δόση) εμβολίου για τον ιό της γρίπης Η1Ν1.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε και πάλι ότι «η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» ενώ ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν αποφασιστεί μέτρα και για τον Σεπτέμβριο, οπότε καταγράφεται έξαρση των ιώσεων. Την ίδια εκτίμηση για την πιθανότητα να έχουμε έξαρση του ιού το φθινόπωρο κάνουν και οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το οποίο προσανατολίζεται στον επαναπροσδιορισμό του όρου «κρούσμα». 

Αυτό, όπως εξήγησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, συμβαίνει διότι «ετοιμαζόμαστε για ευρεία και συνεχιζόμενη μετάδοση του ιού και στην κοινότητα», κι αυτό, «πιθανολογούμε ότι μπορεί να γίνει από το φθινόπωρο, αλλά μπορεί να γίνει και αργότερα». 
Μέχρι σήμερα, ως ύποπτο κρούσμα καταγραφόταν όποιος είχε συμπτώματα και είχε επιστρέψει από χώρες με υψηλό επιπολασμό της νέας γρίπης. Από τη στιγμή όμως που ο ιός θα μεταδίδεται από Έλληνα σε Έλληνα, χωρίς να έχει προηγηθεί επίσκεψη σε χώρα του εξωτερικού, θα θεωρείται ότι ο ιός μεταδίδεται στην κοινότητα. 
Η Εθνική Επιτροπή Πανδημίας Γρίπης ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη χρήση των αντιιικών φαρμάκων (όπως το ταμιφλού) και, κυρίως με την κατάχρησή τους προληπτικά από ανησυχούντες πολίτες. Η Επιτροπή πρότεινε την αυστηρή επιτήρηση σε όλο τον υγειονομικό τομέα της χρήσης των αντιιικών φαρμάκων λόγω πιθανών παρενεργειών. Αναφερόμενος στην κατάχρηση αντιιικών φαρμάκων, ο λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Σ. Τσιόδρας σημείωσε ότι «στην Ιαπωνία που υπήρχε μεγάλη χρήση ταμιφλού είχαν παρατηρηθεί μέχρι και ψυχωσικές αντιδράσεις ή παρενέργειες ψυχωσικού τύπου».

8ΕΚΑΤ. ΕΜΒΟΛΙΑ
Εγκρίθηκε η προμήθεια 8 εκατ. δόσεων εμβολίου για τον ιό της γρίπης Η1Ν1, όπως ζήτησε το ΚΕΕΛΠΝΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου