Το eviatoday.news στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο eviatoday.news αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6987 056 356 και στείλε μέσω Viber (χωρίς χρέωση).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του eviatoday: https://www.facebook.com/eviatoday.news και με email: eviatoday1@gmail.com


Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΙΠΑΝΕ ''ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ''

Μεγάλη Δευτέρα σήμερα. Κι αύριο Μεγάλη Τρίτη. Έτσι πάει η δουλειά μέχρι την Κυριακή, το άγιον Πάσχα. 

Όχι σκέτο Πάσχα, ούτε θα πεις σκέτο ξύλο, είναι Τίμιο ξύλο. Είναι Μεγάλη εβδομάδα αυτή, όχι κανονική, μια από τα ίδια σαν όλες τις άλλες του χρόνου.

Γιατί τη λένε Μεγάλη εβδομάδα κι όχι αλλοιώς; Αφού είναι ίσα κι όμοια σε μήκος και σε φάρδος με την προηγούμενη και την επόμενη. Πως αλλοιώς, δηλαδή, να την λέγανε την εβδομάδα που σταυρώνεται και ανασταίνεται ο Χριστός; Να τη λέγανε Μαγική εβδομάδα.

Δεν πάει έτσι. Ο χριστιανισμός δεν κάνει μάγια, κάνει θαύματα. Αυτά τα μαγικά θα τα βρεις στους ειδωλολάτρες. Ε, τότε να τη λέγανε Θαυμαστή ή Θαυμάσια εβδομάδα. Ονειρική εβδομάδα. Θεϊκή ή θεία εβδομάδα. Μοναδική εβδομάδα.

Κοίταξε να δεις. Τον καιρό του Χριστού δεν είχε παραχρησιμοποιηθεί η λέξη ''μεγάλος''. Σήμερα έχει χάσει την αξία της, το νόημα της. Από την άλλη, όταν βγήκε στην πιάτσα ο χριστιανισμός, οι λέξεις ''μαγική'', υπέροχη'', ''ανεπανάληπτη'', ''εξαίσια'' κι άλλες παρόμοιες δεν είχαν επικοινωνιακή δυναμική στις μάζες του φτωχοκοσμάκη στον οποίον απευθυνόταν η νέα θρησκεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου