ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις των τουριστικών επιχειρήσεων του Νομού Ευβοίας

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ευβοίας, στην προσπάθεια ελάφρυνσης των δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων στις επιχειρήσεις του Νομού μας, από την επιδημία του COVID-19, προτείνει στους Δήμους μας, να ενεργήσουν σύμφωνα με τις πρωτοβουλίες που πήρε ο Δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση του ζοφερού οικονομικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί.

Σας σημειώνουμε παρακάτω τις ενέργειες του Δήμου Αθηναίων σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.Την δημιουργία πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών  για τις επιχειρήσεις και για τους πολίτες μέσα από την οποία όλοι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει την δραστηριότητά τους υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν πλέον την δυνατότητα να αιτηθούν στον Δήμο Αθηναίων την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού εύκολα και γρήγορα από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή.
Συγκεκριμένα για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού, προβλέπεται:
-Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού και φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων)
-Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων
-Απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%)
-Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων (0.5%)
Η ρύθμιση αυτή κρίνεται αναγκαία, για την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας της πόλης και ανταποκρίνεται άμεσα, συντονισμένα και στοχευμένα, στον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού SARS-COV-2.
Για το Δ.Σ. της Ε.Ξ.Ε.
Ο Πρόεδρος Μιλτιάδης Χέλμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου