CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Τα βράδια ακούμε τ' αηδόνια κι αγναντεύουμε απέναντι... Χτισμένη με πέτρα και ξύλο, με χαγιάτια και μπαλκόνια που αγναντεύουν τον Βόρειο Ευβοϊκό και τα απίστευτα ηλιοβασιλέματά του, με ολάνθιστους κήπους και ζεστούς, φιλόξενους χώρους, τριγυρισμένη από ελιόδεντρα κι αμπέλια, με στόχο να σας χαρίσει απλόχερα μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ανοιχτή και φιλόξενη όλο το χρόνο, σ’ έναν ευλογημένο τόπο όπου ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε την κάθε εποχή και τις ξεχωριστές ομορφιές της, κάνοντας εκδρομές στις αναρίθμητες παραλίες ή στα πυκνά δάση δρυός, καστανιάς κι έλατου. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καλόγουστη διακόσμηση, οικογενειακό περιβάλλον και ζεστασιά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη Βατερή και σας κάνουν να νοιώσετε σα στο σπίτι σας!

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020

Εμείς διαμορφώνουμε τα μεγέθη και τα καθοδηγούμε... Ποτέ, άλλωστε, δεν έλειψαν οι μεγάλες επιδημίες!!

Ποιος κορονοϊός; Απόσπασμα από κείμενο του αποδυτηριάκια. 

Από κυριακάτικο σεντόνι στη φυλλάδα 15 Οκτωβρίου 1989, το οποίοι αναφέρεται σε ομιλία διάσημου φιλόσοφου, σε μυστική συνάντηση τραπεζιτών, κάπου στη Γαλλία, λίγο μετά τον δεύτερο μεγάλο πόλεμο:

... Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτάσουμε μέχρις εδώ. Και το κόστος ήταν αρκετά δυσάρεστο σ' ό,τι αφορά έμψυχο υλικό.Στο κάτω κάτω ποτέ δεν είμασταν υπόλογοι για τους αριθμούς. Αυτή την πενταετία είχαμε μια υπεράριθμη αποχώρηση από τη διάσταση μας και μια μετοίκηση στη διάσταση του αέναου πνεύματος, κάπως μεγαλύτερη σε σύγκριση με άλλες πενταετίες. Μη ξεχνάμε, όμως, ότι τα προβλήματα υπερπληθυσμού δεν θα αργήσουν στον πλανήτη μας. Κανένα πρόβλημα. Θα βρούμε άλλη μεθοδολογία. Ποτέ, άλλωστε, δεν έλειψαν οι μεγάλες επιδημίες, όπως δεν έλειψαν οι μεγάλες επαναστάσεις και οι μεγάλες ιδεολογικές συγκρούσεις. Όλα αυτά υπάρχουν, είναι χρησιμοποιήσιμα.

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, στο ίδιο σεντόνι ο αποδυτηριάκιας γράφει:

... Ξεχάστε τα νεοκλασικά, ξεχάστε τους γοτθικούς ρυθμούς, βάλτε στην άκρη τις εθνικές ανησυχίες, ρίξτε στο πανέρι τις σημαίες των πραγμάτων που κάποτε ονομάζονταν έθνη... Το σημαντικό σ' εμάς είναι πλέον ότι μπορούμε να διοχετεύουμε την τροφή που θέλουμε, όπως την θέλουμε, στο νέο προϊόν του ορνιθοτροφείο. Δεν θα στηριζόμαστε στη φυσική βοσκή. Η τροφοδοσία θα γίνεται με βιταμίνες οι οποίες υπερερεθίζουν κάποια κύτταρα και αναπτύσσουν κάποια παράδοξα Εγώ. 

Η είσοδος της χημείας και στα απλούστερα καρυκεύματα είναι γεγονός. Οι ασθένειες δεν είναι συνέπεια δυσαρέσκειας της φύσης προς το ανθρώπινο γένος. Προς Θεού. Αλλοίμονο να αφήσουμε την ανόητη Φύση να επεμβαίνει στη νοήμονα κοινωνία μας. Τα μεγέθη οφείλουν υποταγή. Και υπακοή.

Κάναμε λάθη 3.000 χρόνια. Τώρα, όμως, είμαστε σε μεγάλη στιγμή. Σε πολύ μεγάλη στιγμή. Τώρα μπορούμε να πούμε πως εμείς διαμορφώνουμε τα μεγέθη και τα καθοδηγούμε...

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ, όχι παρακάτω. 
Γλύτωσα τη σφαίρα στο κεφάλι πριν 30 χρόνια, μη τη φάω σήμερα. (Φώτο, γλυπτό στο προαύλιο πανεπιστημίου της ολλανδικής φοιτητούπολης Enschede, που κτίστηκε μετά τον πόλεμο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου