ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Προχωρά η ιδιωτικοποίηση 4 λιμανιών από το ΤΑΙΠΕΔ παρά την πανδημία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει πλειοψηφικά μερίδια σε τέσσερα λιμάνια, στο πλαίσιο ενός σχεδίου ιδιωτικοποίησης που συμφωνήθηκε με τους δανειστές της μετά την έξοδο από τη χώρα το 2018, σύμφωνα με έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ την Τρίτη.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα πουλήσει πλειοψηφικά μερίδια στο μετοχικό κεφάλαιο των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου και Βόλου, όπως επισημαίνεται σε πρόσκληση για πρόσληψη οικονομικών συμβούλων για τις πωλήσεις όπως δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Η COSCO της Κίνας αγόρασε το μεγαλύτερο μερίδιο του 51% στο λιμάνι του Πειραιά το 2016. Μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Γερμανίας απέκτησε επίσης μερίδιο 67% στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 2018.

Η Ελλάδα σκοπεύει να αντλήσει 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων φέτος, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του μεγαλύτερου αερίου της ΔΕΠΑ και της πώλησης μειοψηφικού ποσοστού στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Όπως όλα δείχνουν, μέχρι στιγμής η πανδημία, δεν έχει επηρεάσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησής των λιμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου