Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Η «Στερεά Υπεροχής», για την 11η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. (δελτίο τύπου)


Η παράταξή «Στερεά Υπεροχής», στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και πριν τη συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, ανάπτυξε μέσω του επικεφαλής της, Δημήτρη Αναγνωστάκη, τις θέσεις της για τα εξής ζητήματα....


1. Την αντιμετώπιση της πανδημίας, εντός της περιφέρειάς μας, με βάση τις αρμοδιότητες μας και μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία μας, σχετικά με τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό αλλά και συγκεκριμένα δημοσιεύματα για άκρως προβληματική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

2. Την άμεση ανάγκη για στοχευμένο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων και επαγγελματιών εστίασης της περιφέρειάς μας.

3. Την απαίτηση για δημοσιοποίηση των απολογιστικών στοιχείων του προγράμματος ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της περιφέρειάς μας .

4. Την ανάγκη στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και εκπομπή σαφούς μηνύματος προς την κυβέρνηση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην εταιρία.

5. Την ανάγκη συζήτησης στο περιφερειακό συμβούλιο, για τις επικείμενες μεταβολές στο Ν. 4412/2016, Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών καθώς και για το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τη χωροταξία και την πολεοδομική νομοθεσία, με το οποίο περιθωριοποιείται σε απόλυτο βαθμό η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

6. Την ευθύνη του προεδρείου για μη τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου, σχετικά με τη διαδικασία επίκαιρων επερωτήσεων.

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση δημιούργησε στο σύνολο σχεδόν των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, η δήθεν θετική εικόνα, κατά την Περιφερειακή Αρχή, που παρουσιάζουν οι Δομές Υγείας και Πρόνοιας στην Περιφέρεια μας. Φυσικά από μεριάς μας ο επικεφαλής Δ. Αναγνωστάκης παρουσίασε την σκληρή πραγματικότητα των Νοσοκομείων μας ως προς την υποστελέχωση, την έλλειψη μέσων, την προχειρότητα στη διαχείριση.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε και η προβληματική εικόνα του Νοσοκομείου Λαμίας με αφορμή επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Φθιώτιδας, Σπ. Λάμπου. Η δεύτερη ερώτησή μας για την εικόνα που επικρατεί στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και στις Δομές φιλοξενίας ΑμΕΑ θα απαντηθεί στην επόμενη Συνεδρίαση.

Σταθήκαμε θετικά σε δαπάνες που υποστηρίζουν έργα κοινής ωφέλειας και έργα αποκατάστασης, μετά τις κακοκαιρίες. Όπως επίσης θετικά σταθήκαμε και σε επένδυση που αφορά μεγάλη τουριστική μονάδα στη Νότια Εύβοια, στοιχιζόμενοι και εναρμονιζόμενοι με τη θετική γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα προγράμματα τουριστικής προβολής και εκθέσεων δεν τα υπερψηφίσαμε, γιατί κατά την άποψη μας, στερούνται πραγματικών στοχευμένων δράσεων και δεν υπηρετούν τις ανάγκες με βάση τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Τέλος, ιδιαίτερα έντονος προβληματισμός αναπτύχθηκε για τη βιωσιμότητα και στήριξη της «Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.», με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, και όπως ήταν φυσικό επακόλουθο, «άνοιξε» συζήτηση για όλες τις Αναπτυξιακές της Στερεάς. Η παράταξή μας, από την αρχή της τρέχουσας θητείας, επισταμένα ζητά οικονομικά και γενικότερα στοιχεία, που αφορούν στη λειτουργία και τη βιωσιμότητά τους, καθώς και την ήδη αποφασισμένη ενοποίησή τους σε έναν Αναπτυξιακό Οργανισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου