Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

ΕΕΣ "Αρνούνται να εκπληρώσουν αυτήν την υπόσχεση που ανέρχεται σε 3.500 ευρώ"!! Επιστολή "κόλαφος" για Σπανό και Μπακογιάννη, βουλευτές και Δήμο.. (δείτε)


Αποκαλυπτική επιστολή της Εταιρείας Ευβοικών Σπουδών εφτασε στα γραφεία μας την οποίαν και δημοσιεύουμε!!

Ο Πρόεδρος Χαρ. Φαράντος περιγράφει την κατάσταση που έχει περιέλθει η Εταιρεία, και αποκαλύπτει "άγνωστες πτυχές" στις σχέσεις της εταιρείας με Περιφέρεια-Δήμο Χαλκιδέων-Βουλευτές και ΕΦΑ!


Δείτε το κομμάτι που αφορά την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια......
 
"Η Ε.Ε.Σ. δηλώνει ότι θα υποστηρίξει την αγωγή που ετοιμάζει ο τυπογράφος Δούκας κατά των κ. Μπακογιάννη, Σπανού και Ριτσώνη, γιατί αγόρασε χαρτί τριών ειδών για την εκτύπωση των Πινάκων της εργασίας του Αγγ. Ριτσώνη «Κήρινθον τ’ έφαλον» χωρίς να έχει πληρωθεί μέχρι τώρα (πέρασε ήδη ένας χρόνος). 
Ο κ. Μπακογιάννης και ο κ. Σπανός υποσχέθηκαν ενώπιον μου και ενώπιον του κ. Ριτσώνη την χρηματοδότηση των Πινάκων και τώρα αρνούνται να εκπληρώσουν αυτήν την υπόσχεση που ανέρχεται σε 3.500 ευρώ. 
Υπεύθυνος είναι και ο Αγγ. Ριτσώνης, ο οποίος έβλεπε ότι η χώρα βάδιζε σε αυτοδιοικητικές εκλογές και αδιαφόρησε να παρέμβει δυναμικά, την ώρα που διάφορα ποσά χρημάτων ακολουθούσαν άλλες ατραπούς. Είναι θλιβερή κατάσταση αυτή, ιδίως όταν πρόκειται για δημόσιους άνδρες."

Ολόκληρη η επιστολή του Προέδρου της Εταιρείας Ευβοικών Σπουδών για την συμπεριφορά των πολιτικών μας .."ταγών" και την κατάσταση στην οποία ευρίσκεται η ..Εταιρεία!!



" Αγαπητά Τακτικά Μέλη της Ε.Ε.Σ.

Η Ε.Ε.Σ., που ιδρύθηκε το 1935, αντιμετώπισε, μέχρι τώρα, πολλές δυσκολίες, που παρουσιάσθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των 85 ετών. Και με τη θέληση των Τακτικών της Μελών επέζησε και θα επιζήσει για πολλά χρόνια ακόμη αν στηριχθεί στην αγάπη και στην θυσία των Τακτικών της Μελών. Γι’ αυτό σας προτρέπω να αποβάλετε τον φόβο και να συγκρουστείτε με τα άνομα συμφέροντα εις βάρος του Έθνους και της Εύβοιας.

Οι αιτίες που μας δυσκόλεψαν ήσαν: Η εσκεμμένη αδιαφορία του Υπουργείου Πολιτισμού να βοηθήσει οικονομικά από το 2009 το εκδοτικό έργο της Ε.Ε.Σ., η ανεξήγητη αδιαφορία της Νομαρχίας Ευβοίας να δώσει στην Ε.Ε.Σ. έστω και ένα ευρώ, η άγνοια των Δήμων της Εύβοιας ότι υπάρχει η Ε.Ε.Σ. που εκδίδει το Επιστημονικό Περιοδικό «Αρχείον Ευβοϊκών Μελετών» με παγκόσμια αναγνώριση της και η ίδρυση του «Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας» για τη διάσωση και ενημέρωση όλων των Ευβοέων για τον λαϊκό τους πολιτισμό. Η αδιαφορία και των δύο Μητροπόλεων της Εύβοιας για τον αγώνα που κάνει η Ε.Ε.Σ. για το έργο της μαχόμενης Αποστολικής Εκκλησίας και για τον σεβασμό προς όλα τα πιστεύω των Ευβοέων πολιτών, η ανυπαρξία συμπαράστασης από τα τακτικά μας μέλη που εγκλωβίστηκαν στον φόβο από την οικονομική κρίση και τον κορωνοϊό και δυσκολεύονται να πληρώσουν την συνδρομή τους που είναι 25 ευρώ τον χρόνο. Δεν πληρώνουν την συνδρομή τους και δεν έρχονται στα Γραφεία μας να πάρουν τους τόμους που έχει εκδώσει η Ε.Ε.Σ., και τέλος η έλλειψη μικρών χορηγών, όπως συμβαίνει αυτήν την ώρα με τις τοπικές εφημερίδες που εκδίδονται στην Εύβοια, από εθελοντές ήρωες.

Η σημερινή κατάσταση όμως της Ε.Ε.Σ. έχει ως εξής:

1. Το κατάστημα του «κληροδοτήματος» επί της οδού Αλεξ. Σούτσου 14, στο Κολωνάκι ξενοικιάστηκε στις 31 Μαρτίου 2020. Έτσι από την 1η Απριλίου 2020 χάθηκε εισόδημα 520 ευρώ το μήνα.

2. Το κατάστημα του «κληροδοτήματος» επί της Λεωφ. Αλεξάνδρας 119, δίπλα στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου με την απόφαση της Κυβέρνησης, λόγω κορωνοϊού, έχασε από το ενοίκιό του 40% τον μήνα, δηλαδή για τους δύο μήνες Μαρτίου – Απριλίου 2020 και για τον Μάιο του 2020 χάθηκε εισόδημα 1.800 ευρώ.

3. Μετά από αυτές τις απώλειες εισοδήματος ανετράπη ο Προϋπολογισμός για το 2020 και ως συνέπεια αυτών των απωλειών θα είναι το κλείσιμο του «Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας» και φυσικά η απόλυση της υπαλλήλου και η αποζημίωσή της. Εντός των προσεχών ημερών αυτό θα πρέπει να επιλυθεί σε συνεννόηση οπωσδήποτε με την υπάλληλο κυρία Σωτηρία Μπάκα. Εκφράζουμε την λύπη μας και ιδιαίτερα για την απουσία από όλα αυτά των Τοπικών Τμημάτων της Ε.Ε.Σ. Τα εναπομένοντα έσοδα δεν επαρκούν για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, της φορολογίας εισοδήματος, της λογιστικής στήριξης, της νομικής στήριξης και των λειτουργικών εξόδων.

4. Απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ε.Σ. είναι να διαχειρισθεί το «κληροδότημα», το «Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας» με προσοχή και όσο της επιτρέπει η οικονομική της κατάσταση. Εάν παρουσιασθεί και Β΄ κύμα πανδημίας από τον κορωνοϊό θα το αντιμετωπίσουμε «συν θεώ».

5. Η Ε.Ε.Σ θα συνεχίσει την ανακαίνιση και στερέωση της «οικίας Δημ. Βασιλείου», για να την κάνει κέντρο πολιτισμού, και θα αναζητήσει το «Αρχείο του Γαλλικού Προξενείου», το οποίο εκλάπη, όπως όλα δείχνουν μια νύχτα «μουρωχτή». Οι Χαλκιδαίοι γνωρίζουν άραγε ότι υπήρχε Γαλλικό Προξενείο στη Χαλκίδα και ότι αυτό είχε έδρα την «οικία Δημ. Βασιλείου»; Ή θα κάνουν ό,τι έκαναν με τη δωρεά των εικόνων του Φώτη Κόντογλου από τον Ανδρέα Σταϊκίδη στη Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους; Χάθηκε ένας θησαυρός από τη Χαλκίδα!

6.

Η Ε.Ε.Σ. δηλώνει ότι θα υποστηρίξει την αγωγή που ετοιμάζει ο τυπογράφος Δούκας κατά των κ. Μπακογιάννη, Σπανού και Ριτσώνη, γιατί αγόρασε χαρτί τριών ειδών για την εκτύπωση των Πινάκων της εργασίας του Αγγ. Ριτσώνη «Κήρινθον τ’ έφαλον» χωρίς να έχει πληρωθεί μέχρι τώρα (πέρασε ήδη ένας χρόνος). Ο κ. Μπακογιάννης και ο κ. Σπανός υποσχέθηκαν ενώπιον μου και ενώπιον του κ. Ριτσώνη την χρηματοδότηση των Πινάκων και τώρα αρνούνται να εκπληρώσουν αυτήν την υπόσχεση που ανέρχεται σε 3.500 ευρώ. Υπεύθυνος είναι και ο Αγγ. Ριτσώνης, ο οποίος έβλεπε ότι η χώρα βάδιζε σε αυτοδιοικητικές εκλογές και αδιαφόρησε να παρέμβει δυναμικά, την ώρα που διάφορα ποσά χρημάτων ακολουθούσαν άλλες ατραπούς. Είναι θλιβερή κατάσταση αυτή, ιδίως όταν πρόκειται για δημόσιους άνδρες.

7.
Η Η Ε.Ε.Σ. αποφάσισε να ζητήσει την βοήθεια των Βουλευτών Ευβοίας κ.κ. Ζεμπίλη και Πνευματικού να παρέμβουν στην Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη προκειμένου να πιεσθεί διά της Υπουργού η Υπηρεσία Γραμματέων του ΥΠΠΟΑ για να χρηματοδοτήσει την Ε.Ε.Σ. με το ποσό των 10.000 ευρώ, για να εκδώσει με αυτά τα χρήματα τον τιμητικό τόμο στα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 στην Εύβοια. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η Νομαρχία Ευβοίας και ο Δήμος Χαλκιδέων δεν έχουν κάνει τίποτα για να τιμήσουν τους θυσιασθέντες για την απελευθέρωση μας από τη δυναστεία των Τούρκων. Τι συμβαίνει εδώ; Μήπως επεκράτησε η άποψη των εθνομηδενιστών στις Υπηρεσίες αυτές; Ξεχνούν ότι κάθε μέρα περπατάνε πάνω στα κόκκαλα των χιλιάδων νεκρών που σφαγιάστηκαν στο κάστρο του Νεγροπόντε!

8.
Η Ε.Ε.Σ. διαμαρτύρεται γιατί η ΕΦΑ Ευβοίας ανέθεσε στον καθηγητή κ. Μαζαράκη, στη γυναίκα του, και στους Ολλανδούς τις ανασκαφές στην αρχαία Κήρινθο, πετάγοντας έξω τον αρχαιολόγο της ΕΦΑ Ευβοίας κ. Άγγ. Ριτσώνη που αφιέρωσε μέρος της ζωής του στη διάσωση αυτής της Ομηρικής πόλης. Είναι ντροπή η ΕΦΑ Ευβοίας να προβαίνει σε τέτοιες εκδικητικές πράξεις. Οψόμεθα!

Αγαπητά Τακτικά Μέλη της Ε.Ε.Σ.,

Όλοι περνάμε δύσκολες ημέρες. Δεν πρέπει όμως οι δυσκολίες αυτές να μας γονατίσουν και να μας κάνουν να χάσουμε την αγάπη για την πατρίδα μας. Εθνομηδενιστές, ανθέλληνες, φιλότουρκοι, φιλοτομαριστές, εχθροί του περιβάλλοντος (ανθρωπογενούς και φυσικού), εχθροί εν γένει του πολιτισμού μας, μας έχουν επιτεθεί. Μη δειλιάζετε.

Η Ε.Ε.Σ. που εδρεύει στην Αθήνα μαζί με τα Τοπικά της Τμήματα στην Ιστιαία, στη Λίμνη, στη Χαλκίδα, στο Αλιβέρι, και στην Κύμη θα συνεχίσουν να αντιστέκονται.

Με εκτίμηση.

Χαράλ. Φαράντος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου