Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον Περιφερειάρχη ότι ευνοεί κουμπάρο του – ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ!!


Στην σοβαρή καταγγελία ότι ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με απόφασή του ευνοεί κουμπάρο του -ιδιοκτήτη Ιδιωτικού ΚΤΕΟ, προχωρούν οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αιρετών Περιφερειών):

«Με απαράδεκτα επιχειρήματα αποτυπωμένα στην υπ’ αριθμ. 254829/45/1-12/2020 Απόφαση του Περιφερειάρχη Φ. Σπανού, ότι «είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των πολιτών από αντίστοιχες ιδιωτικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες της περιοχής», καθώς και ότι «το σύνολο των εσόδων αποδίδεται στο κεντρικό κράτος και όχι στην Περιφέρεια» και πατώντας στην τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, για την οποία είναι συνυπεύθυνος, παραχωρεί χιλιάδες ευρώ στον κουμπάρο του και ιδιοκτήτη του μοναδικού ιδιωτικού ΚΤΕΟ Φωκίδας!!!», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΟΣΥΑΠΕ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

«Τίτλους τέλους» έβαλε η Περιφερειακή Αρχή της Στερεάς Ελλάδας στη λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ της Π.Ε. Φωκίδας, υλοποιώντας την διαχρονική πολιτική της για απαξίωση των δημοσίων υπηρεσιών και της δημόσιας υπηρεσίας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Με απαράδεκτα επιχειρήματα αποτυπωμένα στην υπ’ αριθμ. 254829/45/1-12/2020 Απόφαση του Περιφερειάρχη Φ. Σπανού, ότι «είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των πολιτών από αντίστοιχες ιδιωτικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες της περιοχής», καθώς και ότι «το σύνολο των εσόδων αποδίδεται στο κεντρικό κράτος και όχι στην Περιφέρεια» και πατώντας στην τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, για την οποία είναι συνυπεύθυνος, παραχωρεί χιλιάδες ευρώ στον κουμπάρο του και ιδιοκτήτη του μοναδικού ιδιωτικού ΚΤΕΟ Φωκίδας!!!

Η Απόφασή του αυτή που αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής που εφάρμοσαν οι προηγούμενοι Περιφερειάρχες για τη στήριξη των ιδιωτικών ΚΤΕΟ της Στερεάς Ελλάδας που οδήγησε τα προηγούμενα χρόνια στο κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ σε Λαμία, Χαλκίδα και Βοιωτία, αναδεικνύει τι σημαίνει στήριξη του ανταγωνισμού, τι σημαίνει συνύπαρξη δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ και λοιπών δομών, αναδεικνύει για ποιανού όφελος δουλεύουν το αστικό κράτος και τα θεσμικά του όργανα.

Στηρίζουμε την απαίτηση των εργαζομένων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώνουμε τη φωνή μας και ζητάμε:
Την άμεση ανάκληση της Απόφασης που βάζει λουκέτο στο δημόσιο ΚΤΕΟ Φωκίδας.
Την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα του, τη στελέχωσή του και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Μείωση τους κόστους τεχνικού ελέγχου και δωρεάν έλεγχο για τους ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Δωρεάν έλεγχο στα κρατικά αυτοκίνητα.
Να επεκταθεί o κοινωνικός του ρόλος στην ενημέρωση και την εκπαίδευση για το μεγάλο θέμα της οδικής ασφάλειας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ


aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου