Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Μπαράζ επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ - Το ημερολόγιο των πληρωμών


Όλα τα όπλα που έχει στη φαρέτρα του αξιοποιεί, σε καθημερινή βάση, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στην προσπάθειά του για την αποτελεσματικότερη στήριξη των ανέργων, οι οποίοι λόγω της πανδημίας βαίνουν αυξανόμενοι και πλήττονται οικονομικά.


Έχοντας ως βάση τα όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των αρνητικών οικονομικο - κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας, ο Οργανισμός έχει προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων και ενεργειών. Το Enikonomia αναλύει το ημερολόγιο των επόμενων πληρωμών από τον ΟΑΕΔ.

Ήδη έχει ενεργοποιηθεί η παράταση όλων των επιδομάτων που έληξαν τον Σεπτέμβριο - Δεκέμβριο 2020. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΟΑΕΔ οι άνεργοι, των οποίων η επιδότησή έληξε στο χρονικό διάστημα 20 Σεπτεμβρίου-19 Οκτωβρίου, θα λάβουν το ποσό που αντιστοιχεί στον δεύτερο μήνα της παράτασης μέσα στον Δεκέμβριο. Όσων η επιδότηση έληξε μέσα στον Νοέμβριο, η πληρωμή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2021.

Μέσα στον Ιανουάριο θα δουν το «χρώμα του χρήματος» όσοι άνεργοι σταματήσουν να επιδοτούνται εντός Δεκεμβρίου. Αυτή η κατηγορία ανέργων θα λάβει το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης εντός του Ιανουαρίου 2021, ενώ η καταβολή του δεύτερου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου 2021.

Ακόμη, δρομολογείται η χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ που αφορά σε περίπου 130.000 μακροχρόνια ανέργους, μια δράση που έχει προϋπολογισμό ύψους 52 εκατ. ευρώ. Η καταβολή του ποσού γίνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, μετά την καταχώριση IBAN και κατόπιν ελέγχου και έγκρισης από τον ΟΑΕΔ. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε χθες ο ΟΑΕΔ, μέσα στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του, περισσότεροι από 72.000 (55%) δικαιούχοι έχουν επιβεβαιώσει ή καταχωρίσει τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης

Μικρή αλλά σημαντική ανάσα θα λάβουν και οι δικηγόροι, μηχανικοί και οικονομολόγοι, καθώς με νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπεται η ενίσχυση τους με ένα εφάπαξ ποσό που κινείται στην περιοχή των 400 ευρώ και θα είναι αφορολόγητο.

Πότε καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα πραγματοποιηθεί και η πληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων έτους 2020 από τον ΟΑΕΔ. Η πληρωμή για το δώρο Χριστουγέννων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, ενώ την ίδια ημερομηνία θα καταβληθεί και η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου