ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Μ. ΣΤΟΥΠΑ "Η αδιαφορία που έχει δείξει ο Δήμος Χαλκίδας για τα ΑΜΕΑ" (ακούστε)


Όταν άλλοι Δήμοι της Ελλάδας έχουν αγκαλιάσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, έμπρακτα, με δημιουργία δομών στήριξης και μια σειρά ενεργειών για τη φροντίδα και βελτίωση της καθημερινότητάς τους, ο Δήμος Χαλκίδας απο το παρελθόν δείχνει προκλητική αδιαφορία.


Μόνο τα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού, στον καλλικρατικό Δήμο Χαλκίδας, είναι περίπου 450 και λειτουργεί μόνο ένα ΚΔΑΠ ΜΕΑ για άτομα άνω των 21 ετών, απασχολώντας μόλις 20 στον αριθμό.

Είναι σημαντικά τα στοιχεία που δείχνουν ραγδαία αύξηση των γεννήσεων παιδιών που διαγιγνώσκοντα με αυτισμό, και αγγίζει το 15%.

Σε 20 χρόνια ένα στα δύο παιδιά θα ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Είναι χαρακτηριστικά όσα είπε στο Ράδιο 1 και τη Ναντίν Γρηγορίου, η Γραμματέας του Συλλόγου Αγάπη, Μαρία Στούπα, επισημαίνοντας το έργο άλλων Δήμων της χώρας για τα ΑΜΕΑ σε αντίθεση με την αδιαφορία που έχει δείξει ο Δήμος Χαλκίδας, απο τα προηγούμενα χρόνια.

Ακούστε την.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου