Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΣΤΕΛΑΣ: "Η νεροποντή ήρθε για να γκρεμίσει το αφήγημα του ...όλα βαίνουν καλώς και του εφησυχασμού!" (ακούστε και δείτε)


Οδοιπορικό έκανε η Επιτροπή πληγέντων της Καστέλας 4,5 μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες του Αυγούστου. 

Καταγγέλλουν ημίμετρα που σε καμία περίπτωση δεν θωρακίζει την περιοχή σε ενδεχόμενα παρόμοια καιρικά φαινόμενα. 

Το μέλος της Επιτροπής, Δημήτρης Μπαζώτης μίλησε στο Ράδιο 1 και τη Ναντίν Γρηγορίου. Μεταξύ άλλων τόνισε πως πλέον οι κάτοικοι έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, δημιουργώντας αυτοσχέδιες κατασκευές, για να προφυλαχτούν από πλημμύρες, αφού όπως επισημαίνει, εργασίες έχουν γίνει μόνο σε κεντρικά σημεία του ποταμού και επιλεκτικά. 

Ενώ σε πολλά σημεία δεν έχουν απομακρυνθεί τα σκουπίδια, φερτά υλικά και ό, τι άφησε στο πέρασμά του ο χείμαρρος του Αυγούστου. 

Ο κ. Μπαζώτης θυμίζει και την υπόσχεση του αντιπεριφερειάρχη, κ. Κελαϊδίτη, για συμμετοχή του σε ένα οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές μαζί με τους κατοίκους, που όμως δεν έχει ακόμα υλοποιήσει. 

Ακούστε τον Δ. Μπαζώτη....


Δείτε τα ..."αντιπλημυρικά" έργα Δήμου και Περιφέρειας!!!










Δείτε το κείμενο της καταγγελίας...

Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Καστέλλας

 Βρισκόμαστε 4,5 μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες του Αυγούστου και αυτή τη φορά μια συνηθισμένη νεροποντή 2 ημερών και οχι κάποιο <<ακραίο καιρικό φαινόμενο>> ήρθε για να γκρεμίσει το αφήγημα του <<όλα βαίνουν καλώς>> και του εφησυχασμού, και να δικαιώσει τις ανησυχίες και τους φόβους μας οτι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολος και επικίνδυνος για όλους μας. 

Για ακόμα μια φορά λοιπόν οι "όποιες" υποδομές έφτασαν στο όριο τους. Φουσκωμένα ποτάμια έτοιμα να ξεχειλίσουν μιας και οι καθαρισμοί τους είτε δεν έγιναν ποτέ είτε αυτοί που έγιναν επιλεκτικά σε συγκεκριμένα σημεία φαίνεται οτι δεν είναι αρκετοί. Καμία σοβαρή μέριμνα για αντιπλημμυρικά έργα και οι κάτοικοι για άλλη μια φορά νιώθουν και ειναι απροστάτευτοι. 

Αφού λοιπόν δέχτηκαν μηνύματα και τηλέφωνα να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα τους απο τα επικίνδυνα σημεία και να έχουν το νου τους για <<παν ενδεχόμενο>> έφραξαν τις πόρτες τους άλλοι με αυτοσχέδια πάνελ και λαμαρίνες και άλλοι με τσουβάλια απο άμμο μένοντας άγρυπνοι για άλλη μια νύχτα αγωνιώντας για τις ζωές και τις περιουσίες τους. Με αυτή την απογοητευτικη εικόνα που επικρατεί στον τόπο μας κάθε φορά που μια βροχή κάνει την εμφάνιση της, και την ζοφερη πραγματικότητα που κάποιοι ετοιμάζουν για μας δεν θα συμφιλιωθούμε ποτέ. 

Οι ευθύνες του δήμου, της περιφέρειας, της κυβερνησης είναι τεράστιες και διαχρονικές. Δεν είναι θέμα προσώπων αλλά πολιτικών επιλογών. Θα τους το πουμε λοιπόν για άλλη μια φορά και ακόμα πιο δυνατά μπας και τα βουλωμένα τους αυτιά το ακούσουν, μπας και τα κλειστά τους ματιά το δουν. Απαιτούμε λοιπόν (και θα έπρεπε να έχει γίνει απο εχθές).

Ολοκληρωμένο επιστημονικό σχέδιο αντιπλημμυρικης προστασίας που πρέπει να εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους και γενναία χρηματοδότηση για να προστατευθεί η ζωη και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. 

Μέχρι λοιπόν τα λόγια, οι υποσχέσεις και τα "σχέδια επι χάρτου" γίνουν πραγματικότητα θα ειμαστε στους δρόμους του αγώνα και θα παλεύουμε μαζί με τον κόσμο της περιοχής για τα δίκαια αιτήματα μας. 

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε οτι και ο δήμος και η περιφέρεια υιοθέτησαν και ψήφισαν τα αιτηματα μας στα χαρτιά αλλά με μεγάλη ευκολία τα απέρριψαν στην πράξη. Δεν τους πιστεύουμε λοιπόν και θα περιμένουμε να κριθούμε όλοι απο το αποτέλεσμα.

Καλη δύναμη και καλή αντάμωση στα δύσκολα που μας περιμένουν και μας θέλουν όλους στο μετερίζι.

Η επιτροπή αγώνα Κατοίκων Καστέλλας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου