ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

ΟΤΑΝ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΑΝΟΙΓΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ…


Για κάποιους θεωρείται ο πιο σημαντικός Βρετανός, από καταβολής Ηνωμένου Βασιλείου. 

Δεν έχει σημασία πόσοι, δηλαδή ποιο είναι το ποσοστό Άγγλων και μη Βρετανών, που έχουν τοποθετήσει σε δεσπόζουσα θέση τον σερ Winston Churchill. Μετράει η τελική απόφαση της Ιστορίας. Τα γεγονότα, τα επεισόδια της Ιστορίας, που αναδεικνύουν και υποτιμούν τα πρόσωπα.

Πολιτικός, βέβαια, ο πουράκιας. Πρωθυπουργός της Αγγλίας 1940-45 και 1951-55. Και στρατιωτικός ήταν, και δημοσιογράφος, και συγγραφέας, άλλωστε τιμήθηκε με το Νόμπελ, το 1953, για τα βιβλία που έγραψε. Πολλά έγραψε, ιστορικά, βιογραφικά, ''Τα απομνημονεύματα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου'' κ.α.

Με αφορμή τη γέννηση του Τσώρτσιλ σα σήμερα 30 Νοεμβρίου, το 1874, να σημειώσω πως τον αξιολογώ σε κορυφαίο ατακολόγο ή ατακακιστή. Πετάει μια φράση και κάνει σκόνη ό,τι θεωρείται ακλόνητο αιώνες. Ο άνθρωπος έχει πει φοβερά πράγματα. Με τη σκέψη και το πνεύμα του αποδεικνύει τη δύναμη των λέξεων, και της γλώσσας, βέβαια.

Να, ένα διαμάντι του Ουίνστον Τσώρτσιλ: ''Κανέναν δεν μισώ, εκτός από τον Χίτλερ, κι αυτό για λόγους επαγγελματικούς''.

Δηλαδή; Δεν συχαίνομαι τον Γερμανό παλαβιάρη διότι είναι φασίστας και εχθρός του ανθρώπινου γένους. Μου κάθεται στο στομάχι ο μουρλός διότι είναι αντίπαλος μου. Αγγλία εγώ, Γερμανία αυτός. Είναι εχθρός μου, και τον βλέπω εχθρό, ότι θέλει να με φάει, να με νικήσει, κι εγώ δεν το δέχομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου