ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

ΛΙΧΑΔΑ "Τώρα πίνουν νερό με ..χλωρίνη!! - Πλήρης αδιαφορία από Δήμο και Περιφέρεια!!" (δείτε και ακούστε)


Παρά τις "κραυγές απόγνωσης" από τους κατοίκους κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται!! Υπάρχει Εισαγγελέας να τους προστατέψει;


Το νερό στην Λιχάδα και τον Αη Γιώργη έχει αποδειχθεί ακατάλληλο για κάθε χρήση, και τώρα "βρωμάει χλωρίνη" εξ αιτίας της ανεξέλεκτης χρήσης χλωρίου στις δεξαμενές από τον Δήμο!

Ο Ι. Αδαμάκης έκανε καταγγελία στην Δνση Υγείας της Αντιπεριφέρειας Εύβοιας, μετά από μέτρηση που εγινε για το χλώριο που υπάρχει στο νερό και το οποίο βρέθηκε 10 φορές υψηλότερο από το κανονικό!!

Δείτε το αποτέλεσμα της δειγματοληψίας..


Μετά από αυτό, και αντί η Δνση Υγείας να μεταβεί επιτόπου και να πραγματοποιήσει αυτοψία και έλεγχο, ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΖΗΤΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΗΜΟ (αυτόν δηλαδή που πραγματοποιεί την ανεξέλεκτη χλωρίωση του νερού) ΝΑ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ...ΔΕΟΝΤΑ!!!!!

Ζητά δηλαδή "από τον ...Λύκο να φυλάει τα ...πρόβατα"!

Δείτε το εγγραφο της Δνσης Υγείας...Εν τω μεταξύ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ από την υπερχλωρίωση ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ δηλαδή τους κατοίκους της κοινότητας για να ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. Κελαιδίτη αλλά και τον Περιφερειάρχη Φ. Σπανό!!

Δείτε τι προκαλείται από την υπερχλωρίωση: "Στη διάρκεια της αντίδρασης της χλωρίνης με οργανικές ουσίες, ανάμεσα σε άλλα παράγει τις λεγόμενες “Τριχαλομεθάνες“, χημικές ενώσεις (όπως το χλωροφόρμιο CHCl3) οι οποίες είναι ύποπτες για καρκινογενέσεις, καθώς και για άλλα προβλήματα στο συκώτι, νεφρά και νευρικό σύστημα.

Έτσι όσο περισσότερο χρόνο μένει μεγάλη ποσότητα χλωρίνης στο νερό, τόσο μεγαλύτερες ποσότητες τριχαλομεθάνων δημιουργούνται. Οι καταναλωτές μπορεί να επηρεαστούν μετά από παρατεταμένη (μακροχρόνια) κατανάλωση αυτών των ουσιών."

Ακούστε τι είπε στο ΡΑΔΙΟ1 και τον Μάνο Παπαμακάριο ο πρήν Γεν. Δντής Δημόσιας Υγείας Κ. Μπαντάσης....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου