ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Επιμένει ο ΦΟΔΣΑ για τα σκουπίδια!! Αντιδρούν οι Δήμαρχοι της Εύβοιας, αλλά καμμία πρόταση ακόμη!!


Πέρασε ένας χρόνος, και ακόμη να βρεθεί λύση για τα σκουπίδια αφού ο ΧΥΤΑ "πνέει τα ..λοίσθια" και ο ΦΟΔΣΑ επιμένει στο ανεφάρμοστο σχέδιο του!!


Λογική και η αντίδραση των Δημάρχων της Εύβοιας που με πρωτοβουλία της Δημάρχου Χαλκιδέων συγκεντρώθηκαν και συναποφάσισαν "να μην επιτρέψουν να εφαρμοσθούν τα σχέδια του Καραίσκου και του Τσοκανή".

Η πρόταση είναι.... "Για τη Χαλκίδα, που συγκεντρώνει απορρίμματα από δήμους Ερέτριας και Διρφύων Μεσσαπίων, ο γεν. συντονιστής πρότεινε την μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας.!!
Δηλαδή τα αποριμματοφόρα να φεύγουν από την Χαλκίδα και να μεταβαίνουν στη Ιστιαία, με ότι αυτό συνεπάγεται λόγω χιλιομετρικής απόστασης και σε ένα πολύ κακό οδικό δίκτυο και βεβαίως με μιά σημαντική επιβάρυνση που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, οταν ο ΧΥΤΑ της Θήβας είναι δίπλα!!

Δείτε το ρεπορτάζ του περ. Ιανουαρίου....

https://www.eviatoday.news/2020/01/blog-post_65.html


Σύμφωνα με τις υπηρεσίες και τις εισηγήσεις των υπηρεσιών του ΦΟΔΣΑ η διάρκεια ζωής του ΧΥΤΑ Χαλκίδας τελειώνει το Μάρτιο του 2021.

Μιάς και η πρόταση για "αποχώρηση από τον ΦΟΔΣΑ και η Δημιουργία Ευβοικού Φορέα Διαχείρισης είναι χρονοβόρα" και το πρόβλημα είναι άμεσο, αυτό που χρειάζεται άμεσα να γίνει είναι "η δημιουργία νέου κυτάρου στον υπάρχοντα ΧΥΤΑ για να ..βγεί το 2021 και άμεσα να προχωρήσει η υλοποίηση της μελέτης κατασκευής ΜΕΑ (μονάδα επεξεργασίας) αφού υπάρχει η χρηματοδότηση και να λυθεί με οικολογικό τρόπο μιάς δια παντός η διαχείριση των αποριμάτων".

Παντως ακόμη δεν έχει κατατεθεί πρόταση από Ευβοικής πλευράς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου