Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Αποχαιρετιστήριο «δώρο» Βαρουφάκη: Αποκάλυψη - βόμβα για την διόγκωση του χρέους από το 2010!

Μια από τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης πριν την παραίτησή του από υπουργός Οικονομικών ήταν η αντικατάσταση του Ανδρέα Γεωργίου από τη θέση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με την απόφαση του πρώην υπουργού Οικονομικών, με ημερομηνία 2 Ιουνίου 2015, προκηρύσσεται η θέση του Προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) για 5ετή θητεία και απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση της.

Η θητεία του Ανδρέα Γεωργίου ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου του 2010 και λήγει στις 2 Αυγούστου του 2015. Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην παρατείνει τη θητεία του κ. Γεωργίου και προχώρησε κανονικά στην αντικατάστασή του.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ δεν πήγε ποτέ να καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, επικαλούμενος προβλήματα υγείας και εισαγωγή στο νοσοκομείο.
Δεδομένου πως ο κ. Γεωργίου ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που οδήγησε τη χώρα στο καθεστώς των μνημονίων, η ξαφνική ασθένεια δημιούργησε υποψίες.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 που χρησιμοποιήθηκε ώστε να εισαχθεί η Ελλάδα στο καθεστώς των μνημονίων, είναι ανοιχτή κι εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη παράλληλα με τις εργασίες της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.
Ο κ. Γεωργίου και δύο ακόμη στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ εμπλέκονται στην υπόθεση την οποία ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει προτείνει να μπει στο αρχείο παρά το γεγονός πως το 2014 το δικαστικό συμβούλιο είχε διατάξει περαιτέρω έρευνα.
Ο Ανδρέας Γεωργίου έχει υπάρξει για 21 χρόνια στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κι αμέσως μετά (Ιούνιος 2010) ανέλαβε πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, προτεινόμενος από την τότε κυβέρνηση Παπανδρέου, με υπουργό Οικονομικών το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ένα μήνα μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο 1ο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου