Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Το παρασκήνιο που το Μαξίμου πήρε πίσω τα μέτρα για την Τετάρτη - Τι ζήτησε από τους δανειστές - Πότε έρχονται τα νομοσχέδια για συντάξεις και αγρότες

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να μην συμπεριληφθούν κάποια από τα σκληρά μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές στην δεύτερη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, 22 Ιουλίου.
Μετά και την "αιμορραγία" της κυβέρνησης στην ψηφοφορία της προηγούμενης Τετάρτης, όταν και υπερψηφίστηκε το... "πρώτο πακέτο" προαπαιτούμενων μέτρων για την συμφωνία, οι "ψίθυροι" ήταν έντονοι και πολλοί εξέφραζαν την αίσθηση πως το Μέγαρο Μαξίμου πήρε πίσω κάποια σκληρά μέτρα από την επερχόμενη ψηφοφορία ούτως ώστε να αποφύγει και νέα εσωκομματικά... "όχι" που ενδέχεται να έθεταν σε κίνδυνο ακόμη και την σταθερότητα της κυβέρνησης.
Έτσι κι αλλιώς το "αντάρτικο" της πρώτης ψηφοφορίας έφερε τον ανασχηματισμό και το... "ξεσκαρτάρισμα" των διαφωνούντων στο εσωτερικό της κυβέρνησης...

Τελικά τις απαντήσεις έδωσε ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος αναφέρει πως κάποια από τα μέτρα που "πήρε πίσω" η Αθήνα, δεν συμπεριλαμβάνονταν στα... "πλέον επείγοντα".


Οι διευκρινίσεις


Τα νομοσχέδια, λοιπόν, για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τη φορολόγηση των αγροτών δεν περιλαμβάνονταν στα προαπαιτούμενα της Τετάρτης, 22 Ιουλίου, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ευρωπαίος αξιωματούχος. 
Click4more: Η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος για τις πρόωρες εκλογές: Δεν είναι στις προθέσεις μας


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι θεσμοί αυτή τη στιγμή εργάζονται με τις ελληνικές αρχές για τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που προκύπουν από τη συμφωνία της συνόδου κορυφής της 12ης Ιουλίου, δηλαδή για την ψήφιση του κώδικα πολιτικής δικονομίας και την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την εξυγίανση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο ευρωπαίος αξιωματούχος, η ελληνική πλευρά πρόσθεσε ως αίτημα την υιοθέτηση νομοσχεδίου για το μορατόριουμ της πρώτης κατοικίας.

Τέλος, η ίδια πηγή διευκρινίζει πως τα δύο νομοσχέδια που σχετίζονται με τη φορολογία των αγροτών και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αναμένεται να υιοθετηθούν στο επόμενο πακέτο την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου