Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ξεκίνησε σήμερα από τα ΚΕΠ του Δήμου Χαλκιδέων η διανομή των “καρτών αλληλεγγύης”

Ξεκίνησε σήμερα από τα ΚΕΠ του Δήμου Χαλκιδέων η διανομή των “καρτών αλληλεγγύης” στους δικαιούχους επιδότησης σίτισης, του προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης .
Κάθε δικαιούχος θα μπορεί να παραλάβει την κάρτα του από το ΚΕΠ που είχε δηλώσει στην αίτησή του. Σημειώνουμε ότι ο αριθμός ΡΙΝ που είναι απαραίτητος για τη χρήση της κάρτας, θα αποσταλεί στους δικαιούχους με ταχυδρομείο,  στη διεύθυνση αλληλογραφίας που είχαν δηλώσει .

Παράλληλα, ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει όσους υπέβαλλαν αίτηση , αφού πρώτα ελέγξουν εάν έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα (μέσω της σελίδας www.idika.gr ή μέσω του φοροτεχνικού (λογιστή) τους, ή μέσω του ΚΕΠ που υπέβαλε την αίτηση για λογαριασμό τους) για τα εξής .

Α. Για τη δωρεάν επανασύνδεση κομμένου ρεύματος και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος:
·           Εάν ο δικαιούχος έχει διακοπή ρεύματος  ή δεν έχει αριθμό παροχής στο όνομά του θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο κατάστημα του παρόχου του ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ ή άλλον), έχοντας μαζί του την εκτύπωση της σελίδας με την έγκριση ένταξης στο πρόγραμμα προκειμένου να δρομολογηθεί, είτε η διαδικασία επανασύνδεσης και παροχής δωρεάν ρεύματος, είτε η διαδικασία αλλαγής του ονόματος στον μετρητή.
·           Εάν δεν έχει διακοπεί η παροχή και ο μετρητής είναι στο όνομα του δικαιούχου, δεν χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια εκ μέρους του. Ο αρμόδιος φορέας (ΔΕΔΔΗΕ) έχει παραλάβει την κατάσταση με όσους δικαιούνται την παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος και θα ενημερώσει τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να ξεκινήσει, κατά την έκδοση των λογαριασμών που θα γίνει από δω και στο εξής, η πίστωση της δωρεάν ποσότητας ρεύματος.


Β. Για το επίδομα ενοικίου:
·           Εάν οι δικαιούχοι διαμένουν ήδη σε ενοικιαζόμενη κατοικία θα πρέπει να απευθυνθούν στον ιδιοκτήτη τους (εκμισθωτή) και να του ζητήσουν να κάνει ανανέωση ή τροποποίηση της ισχύουσας μίσθωσης στην ειδική για τις μισθώσεις εφαρμογή του taxis. Στη συνέχεια, θα συνδεθούν στην εφαρμογή του προγράμματος, στην αίτησή τους και στον ειδικό χώρο που έχει προστεθεί ώστε να καταχωρίσουν τον ΑΦΜ του εκμισθωτή τους. Από την πλευρά του, ο εκμισθωτής θα πρέπει να συνδεθεί στην ίδια εφαρμογή του προγράμματος, στη σελίδα που αφορά στους ιδιοκτήτες (σήμανση: «Εισαγωγή Κωδικών για Εκμισθωτές») και να δηλώσει τον ΑΦΜ του ενοικιαστή του, τον αριθμό ηλεκτρονικής καταχώρησης του μισθωτηρίου συμβολαίου (Αριθ. Μισθωτηρίου) και τον ΙΒΑΝ του λογαριασμού του όπου επιθυμεί να πιστώνεται το επίδομα ενοικίου.
·           Εάν οι δικαιούχοι επιθυμούν να προβούν σε νέα μίσθωση θα πρέπει να φροντίσουν να βρουν την κατοικία που θα μισθώσουν και ο ιδιοκτήτης τους (εκμισθωτής) να δηλώσει τη μίσθωση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του taxis. Στη συνέχεια, θα συνδεθούν στην εφαρμογή του προγράμματος, στην αίτησή τους και στον ειδικό χώρο που έχει προστεθεί ώστε να καταχωρίσουν τον ΑΦΜ του εκμισθωτή τους.
 Από την πλευρά του, ο εκμισθωτής θα πρέπει να συνδεθεί στην εφαρμογή του προγράμματος, στη σελίδα που αφορά στους ιδιοκτήτες (σήμανση: «είσοδος για εκμισθωτές») και να δηλώσει τον ΑΦΜ του ενοικιαστή του, τον αριθμό ηλεκτρονικής καταχώρησης του μισθωτηρίου συμβολαίου (Αριθ. Μισθωτηρίου) και τον ΙΒΑΝ του λογαριασμού του όπου επιθυμεί να πιστώνεται το επίδομα ενοικίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου