Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η αποστολή έλαβε τέλος: Δείτε πόσα χρήματα κατάφερε να μαζέψει ο 29χρονος για να καλύψει το χρέος της Ελλάδας!

Ο Thom Feeney, ο 29χρονος  από το York, με σπουδές στο marketing, όταν διάβασε για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας στα διεθνή μέσα εδώ, σκέφτηκε την παρακάτω ευφυή ιδέα! Η Ε.Ε, είναι το «σπίτι» 503 εκατομμυρίων ανθρώπων. Αν ο καθένας βάλει λίγα ευρώ, το ποσό που θα μαζευτεί θα είναι σημαντικό. Και τα 1,6 δις ευρώ, η δόση δηλαδή που χρειάζεται η Ελλάδα για να αναπνεύσει, αντιστοιχεί σε κάτι περισσότερο από 3 ευρώ για κάθε Ευρωπαίο.

Για το λόγο αυτό πραγματοποίησε μέσω της crowdfunding campaign στο INDIEgogo την δικιά του καμπάνια, δίνοντας σε όλους όσους θα κατέθεταν, μια σειρά από ανταλλάγματα, όπως μια καρτ ποστάλ με τον Αλέξη Τσίπρα για €3 (η πιο δημοφιλής αγορά μέχρι στιγμής), μια ελληνική σαλάτα με φέτα και ελιές για €6, ένα μικρό μπουκαλάκι ούζο για €10, ένα μπουκάλι ελληνικό κρασί για €25, διακοπές για 2 στην Ελλάδα για 7 μέρες με όλα τα έξοδα πληρωμένα για €5000.
Στη σελίδα μάλιστα αυτή ο ίδιος έκανε σαφές πως αν δεν μαζεύονταν τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε θέσει ως στόχο, ο καθένας θα μπορούσε να πάρει τα χρήματά του πίσω.
Η συγκινητική του αυτή προσπάθεια για την κάλυψη του ελληνικού χρέους βρήκε τεράστια απήχηση.
Απλοί άνθρωποι από το υστέρημά τους άρχισαν να δίνουν χρήματα, ενώ λίγο μετά ο Thom Feenay μίλησε στην Guardian για το project του.
Στην συνέντευξή του αυτή, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για αντίδραση στο bullying του Ελληνικού λαού από τους Ευρωπαίους πολιτικούς. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους πολιτικούς στην χώρα μου. Θέλω όμως ο κόσμος να αντιληφθεί πως υπάρχει και άλλη επιλογή από την λιτότητα, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν η Angela Merkel και ο David Cameron».

Ο διαδικτυακός του έρανος έφτασε πια στο τέλος του, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 1.930.577 ευρώ, από 108.654 χιλιάδες άτομα που θέλησαν να βοηθήσουν την Ελλάδα -κάποιο από αυτά προσέφερε 5.000 ευρώ, το μεγαλύτερο δηλαδή ποσό. Και όπως είναι πια λογικό και επόμενο, αφού δεν έφτασε στο στόχο που είχε ο ίδιος θέσει από την αρχή, θα επιστραφούν όλα τα χρήματα.
Αυτό βέβαια έχει κάνει πολλούς να σχολιάζουν πως δεν τα θέλουν, αλλά επιμένουν να δοθούν στη χώρα μας για να καταφέρει να πάρει μια ανάσα και να καλύψει πολλές οικονομικές της υποχρεώσεις, ενώ αρκετοί τον προτρέπουν να ανοίξει μια καινούργια καμπάνια που θα διαρκέσει περισσότερο χρόνο.

Ο χρόνος θα δείξει αν γίνει αυτό. Εμείς πάντως ως Έλληνες νιώσαμε αρκετή υπερηφάνεια που ένας Βρετανός αποφάσισε να παρακινήσει ολόκληρη την Ευρώπη με σκοπό να καλυφθεί το χρέος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου