Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

“ Άλλων ιατρός, αυτός έλκεσι βρύων… ” ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

     
    Απάντηση στις καταγγελίες Ζεμπίλη από τον Παγώνη
         
"Προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι ο τέως Δήμαρχος Χαλκιδέων και επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Ζεμπίλης πέφτει στην παγίδα της σκόπιμης παραπληροφόρησης μερίδας τοπικών έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, περί παρανομιών του Δημάρχου Χαλκιδέων.
Χρησιμοποιώντας ως πειστήρια φωτογραφικό υλικό των «έγκριτων» δημοσιογράφων που δεν είχαν το στοιχειώδη επαγγελματισμό να ελέγξουν, ως όφειλαν, τη «βεβαιότητα» των αυθαίρετων καταγγελιών τους, θα περίμενε κανείς από έναν νομικό και τέως Δήμαρχο να διασταυρώσει, μέσω των υπηρεσιών του Δήμου, την εγκυρότητα των όσων καταγγέλλει.
Δυστυχώς όμως ο τέως Δήμαρχος κ. Ζεμπίλης συνεχίζει να ακολουθεί μια στείρα αντιπολιτευτική τακτική, που ως μόνο στόχο έχει την προσωπική του παραμονή στην «επιφάνεια» της πολιτικής του ανυπαρξίας.

Έχουμε δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι δε θα ακολουθήσουμε αυτή την αδιέξοδη τακτική. Αναμένουμε από τον τέως Δήμαρχο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στον πολύ χρήσιμο θεσμικό του ρόλο ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου μας. Αυτό απαιτούν οι δύσκολοι καιροί που ζούμε, αυτό προσδοκά η πόλη την οποία υπηρέτησε επί 8 χρόνια.
            Και για την «ταμπακιέρα»:
1. Για το δήθεν σκάνδαλο της αφαίρεσης δένδρου στην οδό Αβάντων, ο κ. Ζεμπίλης έλαβε τη σχετική απάντηση στον προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν έθεσε το θέμα και σιώπησε μη έχοντας κάτι να αντιπαραθέσει
2. Δεν υπάρχει Δημοτικός Σύμβουλος που να έχει κατάστημα και στον οποίο δόθηκε προμήθεια με απ'  ευθείας ανάθεση.
Αν ο τέως Δήμαρχος εννοεί το κατάστημα συγγενικού προσώπου Δημοτικού Συμβούλου και εν προκειμένω του κ. Γεωργαρά σας γνωρίζουμε ότι:
Ανατέθηκε προμήθεια στην επιχείρηση ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΑΡΑ του «εξωφρενικού» ποσού των 1.400,00 € για αγορά υδραυλικού υλικού για την Εμποροπανήγυρη της Αγίας Παρασκευής, αφού για τα υλικά αυτά κρίθηκε ότι είχε η συμφερότερη τιμή. Σε αυτό το ύψος κυμάνθηκε η διαφθορά και η ρουσφετολογική πρακτική του Δήμου!!!!!!! Και δεν ντρέπεται αυτός που το καταγγέλλει.
Αιδώς Αργείοι.
     (Το Ηλεκτρολογικό Υλικό για την εμποροπανήγυρη της Αγίας Παρασκευής αξίας περίπου 13.000,00 €, ανατέθηκε, νομίμως, σε άλλον επαγγελματία της Πόλης, ο οποίος επίσης είχε την συμφερότερη για το Δήμο τιμή).

3. Κορυφαία περίπτωση για τον τέως Δήμαρχο, ήταν η κατασκευή από τον Δήμο Χαλκιδέων αυθαιρέτου κτιρίου στο Πάρκο του Βούρκου.

Τίποτε πιο Ψευδές.
           Καμιά μα καμιά κατασκευή ή επέκταση, αυθαίρετη ή νόμιμη έλαβε χώρα στο πάρκο του Βούρκου από το Δήμο. Είναι περιοχή που ελέγχεται από τον Οργανισμό Λιμένα ως Χερσαία Ζώνη Λιμένα.
           Ο οικίσκος των Αλιέων που βρίσκεται στο χώρο, έχει κατασκευαστεί από τις Αρχές της δεκαετίας του 2000 και έχει νομιμοποιηθεί από τον ΟΛΝΕ.
            Ήδη ο Σύλλογος Αλιέων εξέδωσε ανακοίνωση περί αυτού, στην οποία τονίζει ότι η μόνη εμπλοκή του Δήμου ήταν να πάρει τα μπάζα που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή από επισκευή του οικίσκου Αλιέων.
           Όσον αφορά την φωτογραφία με την μπετονιέρα του Δήμου, σας γνωρίζουμε ότι εξυπηρετούσε τις εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων που ελάμβαναν χώρα στην Λ.  Παπαστρατή.
           Με όσα εκτέθηκαν παραπάνω γίνεται σαφές ποιος λέει Αλήθειες και ποιος κατασκευάζει Ψέματα με σκοπό, αφ΄ ενός μεν να συκοφαντηθεί η Δημοτική Αρχή και αφ΄ ετέρου να καλυφθεί η παντελής απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα Δρώμενα του Δήμου.
           Η σημερινή Δημοτική Αρχή, σ΄ αυτές τις δύσκολες και πρωτοφανείς οικονομικές συνθήκες, προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το Δήμο και να ανταποκριθεί στις πολύ μεγάλες ευθύνες που έχει αναλάβει.
    Το Δρόμο αυτό θα συνεχίσουμε απαρέγκλιτα."

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΖΕΜΠΙΛΗ

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το ρουσφετολογικό όργιο, ο κ. Παγώνης συνελήφθη ψευδόμενος!
 Στις κρίσιμες αυτές ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας, τη στιγμή που η αγωνία όλων μας για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας, έχει σκιάσει κάθε σκέψη και δράση μας, ο Δήμος Χαλκιδέων ως παραφωνία, συνεχίζει να εξελίσσεται σε έναν καλοστημένο ρουσφετολογικό μηχανισμό.     
      Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξή μας προειδοποίησε τη Δημοτική Αρχή για το ρουσφετολογικό όργιο, ζητώντας να παταχθούν τα φαινόμενα αυτά. Καταγγείλαμε συγκεκριμένες περιπτώσεις που εστιάζονται κυρίως σε φαινόμενα μαύρης εργασίας στο Δήμο με εργαζόμενους να προσλαμβάνονται από το ΄΄παράθυρο΄΄ χωρίς καμιά νόμιμη διαδικασία, σε περιπτώσεις κατασκευής πεζοδρομίων σε μεμονωμένα τμήματα (Λ. Παπαστρατή, οδός Γιαννίτση κλπ. ) και μάλιστα με τη χρήση πολυτελών υλικών, ακόμα και στα μεγάλα έργα που υποκύπτουν επίσης στη ρουσφετολογική πρακτική, όπως αυτό της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Αρτάκη, με τις κατά  περίπτωση απομειώσεις πεζοδρομίων.
       Δυστυχώς η δημοτική αρχή αντί να συνετιστεί, εγκαταλείπει πλέον και τα προσχήματα, εξυπηρετώντας ακόμα και μέλη της δημοτικής της παράταξης. Ενδεικτικά αναφέρονται τα κάτωθι παραδείγματα:
-      Στην πρώτη περίπτωση υποψ. δημοτικού συμβούλου αφαιρούν δέντρο μπροστά από το κατάστημα της συζύγου του στον πεζόδρομο της Αβάντων.
-      Στη δεύτερη περίπτωση δημοτικού συμβούλου προχωρούν σε απευθείας ανάθεση για προμήθεια υλικών από το κατάστημά του.
-      Στην τρίτη και κορυφαία περίπτωση υποψ. δημοτικού συμβούλου κατασκευάζουν αυθαίρετο κτίριο για τις ανάγκες του συλλόγου, του οποίου είναι πρόεδρος!!
          Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αποκάλυψη τοπικής εφημερίδας ο Δήμος Χαλκιδέων σπαταλά οικονομικούς πόρους για την κατασκευή αυθαίρετου κτιρίου στο πάρκο Βούρκου. Με την ενέργεια αυτή τίθεται μείζον  ζήτημα ηθικής τάξης, καθώς ο Δήμος Χαλκιδέων που είναι ο αρμόδιος φορέας προκειμένου να ελέγχει και να τιμωρεί πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαιρεσίες ιδιωτών, είναι αυτός που πρωτοστατεί σε αυθαίρετες πράξεις και μάλιστα σε κοινόχρηστο χώρο.
         Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι ο κ. Παγώνης επέλεξε να πει ψέματα, αρνούμενος κάθε ανάμειξη του Δήμου, για να διαψευστεί στη συνέχεια από το φωτογραφικό υλικό του ρεπορτάζ.

     Στην προκειμένη περίπτωση αρμόζει η φράση του Θουκυδίδη ΄΄ Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου