Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΙ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ Εκτυλίσσεται Αυτή τη Στιγμή στην Ελλάδα…

Με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να ανησυχούν για την κλιμάκωση της κρίσης στην Ελλάδα και τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και Ουκρανία, σήμερα πρώην αξιωματούχος του Αμερικανικού Κογκρέσου, Dr. Paul Craig Roberts, εκθέτει μια συγκλονιστική άποψη σχετικά με αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα πίσω από την κουρτίνα…
Αναφέρει ότι η ελληνική κρίση είχε σχεδιαστεί εδώ και πολλά χρόνια και ήταν το «δείγμα» που θα προβάλλονταν για την δημιουργία υπερχρεωμένων κρατών που στη συνέχεια έρμαια των χρεών τους, θα υποχρεώνονταν να παραχωρήσουν τον εθνικό τους πλούτο στα ιδιοτελή τοκογλυφικά συμφέροντα της παγκόσμιας κλίκας.

Το σχέδιο όμως αυτό «εκτροχιάστηκε» από τον περασμένο Ιανουάριο όταν εκλέχτηκε η νέα ελληνική κυβέρνηση, η οποία αφού απέρριψε αυτή την αδιέξοδη πολιτική δημιουργίας όλων και μεγαλύτερων χρεών, άρχισε επαφές με την Μόσχα. Αυτό ήταν και το σήμα που πυροδότησε την οργή της Δύσης και παράλληλα την έντονη ανησυχία της Ουάσιγκτον για την διαγραφόμενη προοπτική αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως αναφέρει ο Paul Craig Robert, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Victoria Nuland, νέο μεγάλο «κοράκι», μετά την επίσκεψη του κ Τσίπρα στην Μόσχα επισκέφτηκε, (;;;), τον Έλληνα πρωθυπουργό και του απεύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ότι δεν θα ανεχτεί την παρέκκλιση της Ελλάδας από της συμμαχικές της δεσμεύσεις, ζητώντας τον με επιτακτικό τρόπο να σταματήσει κάθε επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Αυτή η κίνηση όμως του κ Τσίπρα είχε ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή στροφή του ΔΝΤ που για πρώτη φορά μετά από έντονη πίεση του προέδρου Ομπάμα, που ανησυχεί έντονα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παραδέχτηκε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο ενώ δεν έσπευσε να κηρύξει την χώρα υπό πτώχευση παρά του ότι δεν πλήρωσε την δόση της προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο, η κρίση αυτή έδειξε την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ενώ η ΕΚΤ τυπώνει κάθε μήνα 60 δις ευρώ για τις ανάγκες των εθνικών τραπεζών και ενώ έπρεπε να εγγυηθεί και να στηρίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, έπαιξε το παιχνίδι του εκβιασμού προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό ώστε να κλείσουν οι τράπεζες και να σχηματιστούν οι ουρές αγανακτισμένων που θα δημιουργούσαν ρεύμα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.
Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα όπως υποστηρίζει ο Paul Craig Roberts. Η Ρωσία κι η Κίνα θα μπορούσαν να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδα και αυτό θα τους κόστιζε πολύ λιγότερα από τις τεράστιες πολεμικές δαπάνες που υποχρεώνονται να δαπανούν υπό την αμερικανική πίεση, δημιουργώντας ένα νέο και ισχυρότατο μοχλό πίεσης προς τις ΗΠΑ. Αυτό όμως εξαρτάται και από την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου