Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ν.Δ.: Εκλογή προέδρου ως την άνοιξη του 2016

Στην εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος με χρονικό ορίζοντα μέχρι την άνοιξη του 2016 κατέληξε ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας. Στη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος αποφασίστηκε να τηρηθεί η καταστατική διαδικασία που προβλέπει εκλογή από τη βάση, όπως είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2009.

Σύμφωνα με το καταστατικό δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι εγγραφούν μέλη του κόμματος ακόμα και λίγο πριν από τη σχετική διαδικασία. Αύριο θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος για να επικυρώσει την σχετική απόφαση.
Πηγές της Ν.Δ. επεσήμαιναν πως «ιστορικά η Ν.Δ. υπηρετεί με αφοσίωση το εθνικό συμφέρον. Αυτή την ώρα το βασικό είναι να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Πρόκειται για εθνικό στόχο που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και όλο τον ελληνικό λαό».
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι στο πλαίσιο αυτό ομόφωνα το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αποφάσισαν να εισηγηθούν την πραγματοποίηση εκλογής νέου προέδρου της Ν.Δ. μέχρι την άνοιξη του 2016 σύμφωνα με το καταστατικό, συνεκτιμώντας την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας.
«Τέλος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις και η τελική εθνική συνδιάσκεψη στο προσεχές διάστημα», σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου