Αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, απολυμαντικά, όλα στη θέση τους! Ανοίξαμε παιδιά!!!! Η Βατερούλα πανέτοιμη και με κάποιες μικρές εκπλήξεις, είναι και πάλι στη διάθεσή σας!!! Κάντε τις κρατήσεις σας ΤΩΡΑ στα τηλ. 22270 32493, 22270 32494 22270 31228 και στο e-mail reservations@xenonasvateri.com

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ !

Το φράγμα της Σκύρου στο "Φερέκαμπο" είναι ενα σοβαρό και απαραίτητο έργο υποδομής. Η κατασκευή του ξεκίνησε πριν το 2010, δεν εχει ακόμα λειτουργήσει αλλα βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης.
Διαμορφώσεις στις όχθες, καθαιρέσεις απαλλοτριωμένων παρόχθιων κτισμάτων, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, λειτουργική και αισθητική ανάπλαση του Κηφισού ποταμού, θα του προσθέσουν επί πλέον ασφάλεια και πληρότητα. Η λειτουργία του φράγματος θα μπορεί- με τίς αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις- να εξασφαλίσει τους απαραίτητους υδάτινους πόρους ώστε το Νησί να ανταπεξέλθει σε αυξημένες ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης .

Το φράγμα πέρα απο το φυσικό του ρόλο θα αποτελέσει ένα χώρο φυσικού κάλλους, ενα υδάτινο πεδίο ασφάλειας για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, μια λίμνη συγκέντρωσης αποδημητικών πουλιών και ενα χώρο περιπάτου & ήπιας αναψυχής στον περιφερειακό του δακτύλιο.

Η περιβαλλοντική του διαχείριση σε συνεργασία με το πρόγραμμα "ΣΚΥΡΟΣ" #skyrosproject και Πανεπιστήμια, η αναπτυξιακή του προοπτική σε όφελος των κατοίκων και του Νησιού, ο σεβασμός του περιβάλλοντος χώρου και η μελέτη συμβολής του στην ενίσχυση του ενεργειακού δυναμικού της Σκύρου μπορούν να εξασφαλιστούν απο την παράταξη μας Ε.Μ.ΠΡΩ.Σ με την εγγύηση του υλοποιημένου μας έργου και του διαχειριστικού ήθους να αποτελούν στυλοβάτες στην βιώσιμη ανάπτυξη της Σκύρου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου