Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΑ…

Είναι υπουργός ο κύριος Εντιμόπουλος και βάζει την υπογραφή του σε deal μεγέθους 50 ή 100 εκ. ευρώ. Το κάνει χωρίς να κονομήσει κάτι ο ίδιος ο κύριος Τιμιόπουλος; Δύσκολο. 
Γιατί, ακόμα κι’ αν υπογράψει μία καθ’ όλα επωφελή για το δημόσια εμπορική συναλλαγή, όλο και κάποιοι θα του την πέσουν. Ότι κακώς έγινε η δουλειά. Με αδιαφάνεια. Και απ’ αυτή την ύποπτη μπίζνα γύρευε πόσα άρπαξε ο υπουργός, ο κύριος Καθαρόπουλος.

Σα σήμερα 8 Φεβρουαρίου, το 2018, από τον εισαγγελέα διαφθοράς με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία της περιβόητης πώλησης στρατιωτικού υλικού από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία. Με κάποιον κύριο Βασίλη Παπαδόπουλο μεσάζοντα η Σαουδική Αραβία ζήτησε από τον ελληνικό στρατό 300.000 βλήματα 100 m.m. για άρματα μάχης, επειδή βρισκόταν σε πόλεμο με την Υενένη.

Περισσεύανε τα βλήματα και ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος είπε να τα πουλήσουμε, με 66 εκ. ευρώ. Και διέταξε, λέγεται, να συλληφθεί ένα ταξίαρχος που είχε αντίθετη άποψη, να μην πωληθούν τα βλήματα.

Ο Καμμένος υποστηρίζει πώς η συμφωνία ήταν διακρατική, ότι δεν υπάρχει κανένας μεσάζων, ότι όσα ισχυρίζεται η ΝΔ είναι πέη πλού. Τελικά, δεν βγήκε τίποτα το αξιόποινο. Το deal ματαιώθηκε, άλλωστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου