Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Σίμος Κεδίκογλου: HΕύβοια πρέπει να ενταχθεί στον παγκόσμιο χάρτη καταδυτικού τουρισμού.



















Στις  δυνατότητες ανάπτυξης καταδυτικού τουρισμού στην Εύβοια  και στην ανάγκη να αξιοποιηθεί  κάθε ευκαιρία οικονομικής δραστηριότητας αναφέρθηκε ο  Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον  αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ Φάνη Σπανό  και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Αθλητισμού  κ Ηλία Μπουρμά σε σύσκεψη, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα προμελέτης, που  αφορά στην καταλληλότητα περιοχών των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Καρύστου για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων.

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε, ότι για να αναπτυχθεί ο καταδυτικός τουρισμός απαραίτητη προϋπόθεσηείναι η αποτελεσματική συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων για να μη χαθεί ακόμα μία ευκαιρία τόνωσης των τοπικών οικονομιών και του τουρισμού.
Αναφέρθηκε, επίσης, ότι υπάρχει μία μεγάλη αγορά ποιοτικού τουρισμού που θα μπορέσει να προσελκύσει η Εύβοια μέσα από αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού σε συνδυασμό με την απαιτούμενη προβολή στο εξωτερικό.
Οι δυνατότητες και οι προοπτικές ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού είναι τεράστιες και θα πρέπει η Εύβοια να είναι έτοιμη να τις  αξιοποιήσει με ολοκληρωμένες υποδομές για να διεκδικήσει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο του καταδυτικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου