Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Καρχαριοειδές 400 κιλών πιάστηκε μεταξύ Σκιάθου και Εύβοιας

Τεράστιο καρχαριοειδές ήταν το τρόπαιο» της εξόρμησης της μηχανότρατας «Ματούλα και Δημήτριος» ΙΙ ΝΣ 31, που προκάλεσε έκπληξη την Τετάρτη σε όσους το αντίκρισαν, κάνοντας, παράλληλα, εντύπωση μόλις αναρτήθηκε διαδικτυακά.

Το μήκος του ξεπερνούσε τα 5 μέτρα και το βάρος τα 400 κιλά, σύμφωνα με την εκτίμηση του ιδιοκτήτη της σκιαθίτικης μηχανότρατας Βασίλη Γκιαουράκη, ο οποίος το περιέγραψε πολύ παραστατικά.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο έμπειρος αλιέας, που βρίσκεται 40 και πλέον χρόνια στη θάλασσα, ανέφερε ότι το ψάρι πιάστηκε ζωντανό και η διάμετρος του κεφαλιού φτάνει τα 80 εκατοστά. Με γρήγορες, προσεκτικές κινήσεις, απελευθερώθηκε από τους έμπειρους αλιεργάτες και επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον, τη θάλασσα.

Το καρχαριοειδές, που είναι ή αλεπού ή σαπουνάς, σύμφωνα με τον κ. Γκιαουράκη, ανασύρθηκε στην περιοχή μεταξύ Σκιάθου, Εύβοιας και Πηλίου, ανοιχτά του Πλατανιά κι όπως εικάζεται βρισκόταν στη ρότα της μηχανότρατας και πιάστηκε στα δίχτυα βυθού.

Το συγκεκριμένο είδος δεν είναι εμπορεύσιμο στην αγορά και για αυτό τον λόγο καταβλήθηκε άμεσα συντονισμένη προσπάθεια, προκειμένου να επιστρέψει στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου