Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

''ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!... ''. ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ;

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, όχι; Μικρό κόμμα είναι και για να παραμυθιάσει κάνει... συνέδριο. Έτσι συμβαίνει. 
Τα μεγάλα κόμματα, μεγάλα σε μπούγιο, σε ψήφους, όχι μεγάλα σε ήθος και συνέπεια, ... ξεχνάνε να κάνουν συνέδριο.

Το ΠΑΣΟΚ κάποτε ήταν μεγάλο κι αυτό, η κάλπη έδειχνε το μέγεθος του, σήμερα είναι για το χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Γιατί, όμως, το πήρε η κάτω βόλτα; Επειδή μοστραριζόταν ως κίνημα... ιδεολογικό. Και πολύ αριστερό, κάργα επαναστατικό, πανέτοιμο να κάνει ανατροπές και να αλλάξει την κοινωνία στην Ελλάδα.

Η ΝΔ θεωρείται δεξιό κόμμα και για τους αριστερούς δεν έχει ιδεολογία. Πολιτικοποιημένα κόμματα είναι μόνο τα αριτερόστροφα. Και το ΠΑΣΟΚ ήταν φουλ πανσιόν αριστερό, εννοώ με ρητορική και πολυ αριστερή. Πολύ πιο επιθετική σε σύγκριση με τον Σύριζα.

Η ΝΔ διασώθηκε, επιβίωσε ακριβώς γιατί, αντίθετα από το ΠΑΣΟΚ, στη συνείδηση του κόσμου δεν έχει ''πιστωθεί'' οράματα και ρήξεις με το κατεστημένο, όλες αυτές τις μπούρδες που αναμασούν τα δήθεν με το στόμα αριστερά κόμματα. Νόμος άγραφος. Κανένα κομμα παραδοσιακό αριστερό δεν έχει μέλλον. Μόνο τα ψευτοαριστερά που έχουν απόλυτα συμβιβαστει με την κοινωνία, έχουν την... πολυτέλεια να μαϊμουδίζουν φιλολαϊκά τόσο όσο τους παίρνει ώστε να... ξεχωρίζουν από τα καραμπινάτα καθεστωτικά κόμματα.

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και η αρχηγός του χθες στην ομιλία της είπε την πολυμεταχειρισμένη ατάκα; ''Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ!''. Που είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο στις εκλογές κατεβαίνει με άλλο όνομα. Μια το λένε ''Ελιά'', μια ''Δημοκρατική Συμπαράταξη'', και ''Κινάλ''. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, όμως εκτός εκλογικού γηπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου