Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Απάντηση για την αθώωση, με ..μισόλογα και υποσχέσεις για έρευνα από τον Σπανό!! Τι λέει ο Καρβέλης; (ΑΚΟΥΣΤΕ)

Ψάχνει για ..."ευθύνες" ο Φάνης Σπανός για την αθώωση των 15 κατηγορουμένων με ευθύνη της Περιφέρειας!!
Με απάντηση στο δημοσίευμα μας ο Περιφερειάρχης προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα και να ρίξει το "ανάθεμα" στον ..νόμο αντί να παραδεχθεί ευθέως τις ευθύνες της νομικής συμβούλου της Περιφέρειας κας Θαλασσινού που δεν έπραξε (άραγε γιατί;) τις νομικές ενέργειες!!

Στην απάντηση ο Φ. Σπανός αναφέρει:
"Στην δικάσιμο της 11ης Νοεμβρίου 2019, ομάδα κατηγορούμενων για πλημμέλημα απαλλάχθηκε των κατηγοριών με βάση τον ν. 4619/2019 περί εκκρεμών ποινικών διαδικασιών."

Ομως δεν είναι έτσι...

Ακούστε τι λέει ο εκ των κατηγορουμένων συνήγορος Δημ. Καρβέλης για το θέμα:



Δείτε όλη την απάντηση του Περιφερειάρχη...

"Τον Μάρτιο του 2015 υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Εύβοιας εντόπισαν και ανέδειξαν οικονομικό σκάνδαλο με την επανάχρηση παραβόλων μεταβίβασης αδειών κυκλοφορίας αυτοκινήτων της Διεύθυνσης Μεταφορών.

Άμεσα, τότε, η Περιφερειακή Αρχή προέβη σε όλες εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες, τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε δικαστικό με την ποινική και αστική δίωξη παντός υπόπτου.

Έκτοτε, ακολουθήθηκαν όλα τα βήματα της δικονομικής και διοικητικής διαδικασίας προς κολασμό των ενόχων και ηθική και υλική αποκατάσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην δικάσιμο της 11ης Νοεμβρίου 2019, ομάδα κατηγορούμενων για πλημμέλημα απαλλάχθηκε των κατηγοριών με βάση τον ν. 4619/2019 περί εκκρεμών ποινικών διαδικασιών.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αφορά μόνο στο ποινικό μέρος της ομάδας των κατηγορουμένων και όχι το αστικό, δηλαδή τη διεκδίκηση των χρημάτων που έχουν υπεξαιρεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης, δεν απαλλάσσει τον κύριο κατηγορούμενο υπάλληλο της υπόθεσης για τον οποίον εκκρεμούν εις βάρος του κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ενόψει αυτών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση:

α) δυνατότητας προσβολής της εν λόγω απόφασης σε ανώτερο βαθμό δικαιοσύνης

β) ενδεχομένης ύπαρξης ευθυνών από πράξεις και παραλείψεις προσώπων, που χειρίστηκαν την υπόθεση σε κάθε επίπεδο

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, «αδιαπραγμάτευτη βούληση και της σημερινής Περιφερειακής Αρχής παραμένει η πλήρης και απόλυτη απόδοση δικαιοσύνης, η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και η μη ανοχή σε οποιαδήποτε ενέργεια βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση»."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου