Αντισηπτικά, μάσκες, γάντια, απολυμαντικά, όλα στη θέση τους! Ανοίξαμε παιδιά!!!! Η Βατερούλα πανέτοιμη και με κάποιες μικρές εκπλήξεις, είναι και πάλι στη διάθεσή σας!!! Κάντε τις κρατήσεις σας ΤΩΡΑ στα τηλ. 22270 32493, 22270 32494 22270 31228 και στο e-mail reservations@xenonasvateri.com

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

Ο Μαρκόπουλος εγκαινιάζει νέα μέθοδο για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα (φωτοδυναμική θεραπεία)

Μια νέα μέθοδος αντιμετώπισης του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα πρόκειται να εγκαινιάσει ο Χειρουργός Θώρακος και Αγγείων Κώστας Μαρκόπουλος στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού στην Αθήνα.

Πρόκειται για την φωτοδυναμική θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα που αφορά τον «βομβαρδισμό» του όγκου με laser συγκεκριμένου μήκους κύματος, με αποτέλεσμα την «έκρηξη» και νέκρωση των κυττάρων. Η μέθοδος αυτή εφαρμοζόταν μόνο για διάνοιξη των αποφραγμένων βρόγχων, ωστόσο πρόσφατα έλαβε έγκριση και αναγνώριση για απευθείας εφαρμογή στον όγκο.

Θα γίνεται αυστηρά στο χειρουργείο χωρίς κατ’ ανάγκην επέμβαση αλλά με κάμερα που μπαίνει στον θώρακα και προσεγγίζει τον όγκο.

Η μέθοδος δεν απορρίπτει σύγχρονη χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία. Έχει όμως ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν είναι τοξική ενώ μειώνει στο μισό ή παραπάνω το μέγεθος του όγκου και συχνά μετατρέπει έναν ανεγχείρητο όγκο σε χειρουργήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου