ΒΑΤΕΡΗ

ΒΑΤΕΡΗ
Πέρασαν πολλοί μήνες. Και μας λείψατε πολύ.... Λέμε λοιπόν, από 1η Ιουνίου να ανοίξουμε το κτίριο που σώθηκε και να ανοίξουμε πάλι την αγκαλιά μας σε όλους. Η Βατερούλα μας δεν είναι ακριβώς όπως την ξέρατε, τα δωμάτια είναι λιγότερα, η θέα μας λίγο άλλαξε, αν και η φύση έχει βάλει τα δυνατά της να κάνει γρήγορα - εμείς όμως είμαστε όπως μας θυμάστε και η αγάπη σας θα μας δώσει δύναμη να παλέψουμε για να σταθούμε και πάλι όρθιοι. Παιδιά, έστω και περνώντας, ελάτε να μας κάνετε μια αγκαλίτσα. Μας έχει λείψει πιο πολύ απ' όλα...!!

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

CAR KTEO ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
https://carkteo-vardakostas.car.gr/cars/

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Ο Μαρκόπουλος εγκαινιάζει νέα μέθοδο για τον καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα (φωτοδυναμική θεραπεία)

Μια νέα μέθοδος αντιμετώπισης του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα πρόκειται να εγκαινιάσει ο Χειρουργός Θώρακος και Αγγείων Κώστας Μαρκόπουλος στο Ιατρικό Κέντρο Ψυχικού στην Αθήνα.

Πρόκειται για την φωτοδυναμική θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα που αφορά τον «βομβαρδισμό» του όγκου με laser συγκεκριμένου μήκους κύματος, με αποτέλεσμα την «έκρηξη» και νέκρωση των κυττάρων. Η μέθοδος αυτή εφαρμοζόταν μόνο για διάνοιξη των αποφραγμένων βρόγχων, ωστόσο πρόσφατα έλαβε έγκριση και αναγνώριση για απευθείας εφαρμογή στον όγκο.

Θα γίνεται αυστηρά στο χειρουργείο χωρίς κατ’ ανάγκην επέμβαση αλλά με κάμερα που μπαίνει στον θώρακα και προσεγγίζει τον όγκο.

Η μέθοδος δεν απορρίπτει σύγχρονη χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία. Έχει όμως ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν είναι τοξική ενώ μειώνει στο μισό ή παραπάνω το μέγεθος του όγκου και συχνά μετατρέπει έναν ανεγχείρητο όγκο σε χειρουργήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου