Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Σε πύρινο κλοιό το Πευκί (ενημέρωση 7.59μμ)


Απίστευτες εικόνες εκτυλίσσονται στη Βόρεια Εύβοια, με την πυρκαγιά να καίει μεγάλα δέντρα στο Πευκί.


Η πυρκαγιά βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη θάλασσα, αφού «έσπασε» τη γραμμή άμυνας των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή εκκενώνονται σπίτια και μεταφέρονται άνθρωποι στα καράβια που βρίσκονται στην προβλήτα. Οι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό και έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η πυρκαγιά έχει δημιουργησει τεράστιο μέτωπο στην περιοχή με ιδιαίτερα μεγάλη βλάστηση και έχει φτάσει στον περιφερειακό δρόμο, ενώ οι κάτοικοι με κλαδιά, νερό, λάστιχα, μαζί με τους πυροσβέστες, προσπαθούν να μετριάσουν τις ζημιές.

Πριν από λίγο στους Γαλατσάδες εκτυλίχτηκε το ίδιο σκηνικό. Οι πολίτες και οι πυροσβέστες κατέσβησαν τις φλόγες στις αυλές τους.

Παρόμοιες εικόνες εκτυλίσσονται και στο χωριό Γούβες και στο Αρτεμίσιο, όπου οι κάτοικοι κατάφεραν και αντιμετώπισαν το κύμα της φωτιάς από το χωριό τους με τις ελάχιστες ζημιές.

Συνεχείς οι έλεγχοι του Λιμενικού για τυχόν εγκλωβισμένους πολίτες σε παραλίες της βορειοανατολικής Εύβοιας

Τις παραλίες τις βορειοανατολικής Εύβοιας ελέγχουν διαρκώς για τυχόν εγκλωβισμένους, σκάφη του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, πριν από λίγο απεγκλωβίστηκαν 23 άτομα από διάφορες παραλίες τα οποία μεταφέρθηκαν στο Πευκί Ευβοίας.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, φέρι μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Ειδικά οχήματα για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης στην Εύβοια αποστέλλει η Περιφέρεια Αττικής

«Είμαστε αλληλέγγυοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και στους συμπολίτες μας κατοίκους της Ευβοίας που δοκιμάζονται σκληρά από τον πύρινο εφιάλτη» τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο ίδιος ανταποκρινόμενος στο αίτημα του ομολόγου του Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανού, αποστέλλει 7 μεγάλες υδροφόρες και 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα για να συνδράμουν στις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Εύβοια.

Η αποστολή τους, έχει ξεκινήσει και σύντονα θα τεθούν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αξιοποιηθούν όπου κρίνεται αναγκαίο στις φλεγόμενες περιοχές της Εύβοιας.

Στο μεταξύ σταθερή παραμένει η κατάσταση στις καμένες περιοχές της Αττικής, όπως ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βας. Κόκκαλης, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης και τους εθελοντές να επιχειρούν συνεχώς αντιμετωπίζοντας καίρια τις αναζωπυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου