Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Κινήσεις πανικού από τον υπαρχηγό της Π.Υ.: Απειλεί με διώξεις τους πυροσβέστες που προέβησαν σε αποκαλύψεις για τη βόρεια Εύβοια!


Αποκαλύφθηκε για ποιον λόγο έγινε στάχτη το πιο όμορφο κομμάτι της περιοχής


Φωτιές, που δεν σβήνουν ούτε με το… Ιλιούσιν, άναψε στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής το χθεσινό δημοσίευμα της «δημοκρατίας» με τις καταγγελίες-σοκ στον Μιχάλη Ψύλο των πυροσβεστών της βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη της κατάσβεσης με την ψυχή τους, αλλά με απαρχαιωμένα μέσα, ολόκληρα μερόνυχτα! (https://www.eviatoday.news/2021/08/blog-post_77.html)

Και είναι τέτοια η ενόχληση στο αρχηγείο, που, όπως πληροφορηθήκαμε, ο υπαρχηγός Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια: Αντί να λάβει υπόψη του τις συγκλονιστικές καταγγελίες και με το κύρος και τη βαρύτητα της θέσης του να ζητήσει από την πολιτική ηγεσία να βελτιωθούν τα πράγματα στη δασοπυρόσβεση, άρχισε να τηλεφωνά, να ψάχνει ποιοι πυροσβέστες μίλησαν για να τους τιμωρήσει, να απειλεί θεούς και δαίμονες επειδή ειπώθηκε η αλήθεια.

Επειδή αποκαλύφθηκε για ποιον λόγο έγινε στάχτη το πιο όμορφο κομμάτι εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων της βόρειας Εύβοιας, μαζί με εκατοντάδες σπίτια και πάρα πολλές επιχειρήσεις. Επειδή αποκαλύφθηκε για ποιον λόγο καταστράφηκαν οικονομικά χιλιάδες άνθρωποι και επιχειρήσεις. Επειδή αποκαλύφθηκαν οι ευθύνες, τις οποίες υποτίθεται ότι αναζητεί ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και θα τις αποδώσει. Επειδή αποκαλύφθηκε ότι η πολιτική ηγεσία είναι υπόλογη που στέλνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην κατάσβεση των πυρκαγιών με «κομμένα φτερά»…
«Αντιμετωπίσαμε τη φωτιά με απαρχαιωμένα μέσα»

«Ξέρετε γιατί μας νίκησε η φωτιά; Γιατί τα τεχνικά μέσα με τα οποία έπρεπε να την αντιμετωπίσουμε είναι απαρχαιωμένα. Ντρέπομαι να αντικρίσω τους ανθρώπους που κάηκαν τα σπίτια τους, οι αποθήκες τους, τα ζώα τους. Νιώθουμε σαν να φταίμε εμείς, κι ας δώσαμε μια τιτάνια μάχη ενάντια στις φλόγες», ήταν μία από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες στη «δημοκρατία». «Μου έδωσαν να οδηγήσω πυροσβεστικό που δεν είχε χειρόφρενο, ούτε φρένα», είπε ένας άλλος.

«Αεροπλάνα δεν ήρθαν ούτε την πρώτη ούτε τη δεύτερη ημέρα, με αποτέλεσμα η φωτιά να γιγαντωθεί. Όσο για τον συντονισμό… ανέκδοτο! Κορόιδευαν τον κόσμο», είπε ένας τρίτος. Στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, αντί να απειλούν τους πυροσβέστες που μίλησαν στη «δημοκρατία» για να τους τιμωρήσουν, ας τους καλέσουν για να τους συγχαρούν. Αυτό πρέπει να κάνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου