Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: "Η φωτιά μπορούσε να σβήσει από την πρώτη μέρα"!!


Στο κρατικό κανάλι της Ρουμανίας ο Επικεφαλής του Ρουμάνικου πυροσβεστικού Σώματος έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη από την εμπειρία του στην φωτιά στη Β. Ευβοια.


Διαβάστε τι είπε, και βγάλτε τα συμπεράσματα σας....


Από άλλο πλανήτη οι Ρουμάνοι πυροσβέστες: 

Τι έκαναν και τους κοιτούσαν οι Έλληνες απορημένοι!!



Τι έκαναν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες μόλις έφτασαν στην Εύβοια και τους κοιτούσαν οι Έλληνες σαν… εξωγήινους;

Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που ήρθαν στην χώρα μας για να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις και να καταπολεμήσουν τις φωτιές μοιάζουν πραγματικά να ήρθαν από άλλον… πλανήτη.

Η ταχύτητα, η οργάνωση, η σχολαστικότητα και τα ενστικτώδη αντανακλαστικά είναι εκπληκτικά.

Με το που έφτασαν στην Εύβοια οι Ρουμάνοι πυροσβέστες έστησαν ανεξάρτητο στρατηγείο εν μία νυκτί με τροφοδοσία και επιμελητεία.

Στη συνέχεια προχώρησαν στη χαρτογράφηση των δασικών δρόμων με drones, υπολόγισαν τη φορά του ανέμου και επιστράτευσαν ενδοεπικοινωνία τελευταίας τεχνολογίας.

Την ίδια στιγμή, εκμεταλλεύτηκαν τα δεκάδες ρυάκια που περνάει νερό και με τις 60μετρες μάνικες έσπευσαν να κατασβέσουν τις Φωτιές.

Επίσης, κινούνταν από δρόμους όπου δεν υπήρχαν Ι.Χ ώστε να μην εμποδίσουν την κυκλοφορία.

Η έκπληξη των Ρουμάνων πυροσβεστών ήταν στην απάντηση που έλαβαν όταν ρώτησαν για ποιο λόγο δεν έσβηναν οι Φωτιές και τα μέτωπα ένα – ένα, ενώ είναι διεθνής πρακτική σε όλες τις μεγάλες πυρκαγιές.

Η πρακτική λοιπόν των Ρουμάνων πυροσβεστών όχι μόνο είναι αξιοθαύμαστη, αλλά σίγουρα αποτελεί καθρέφτη μιας εξελιγμένης χώρας και όχι μιας υπανάπτυκτης, όπως πολλοί έχουν στο νου τους.

 Δείτε βίντεο από τη δράση τους.





2 σχόλια: