Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Οδοιπορικό αλληλεγγύης στη βόρεια Εύβοια.


Κλιμάκιο της «Στερεά Υπεροχής», με επικεφαλής το Δ. Αναγνωστάκη κι αποτελούμενο από τους περιφερειακούς συμβούλους Θεοδώρα Ακριώτου, Σπύρο Λάμπου, Δρόσο Παρασκευά και τα μέλη της παράταξης Ζωγράφου Ζαχαρούλα, Αντώνη Παπαδάκη, Άννα Καραγιάννη, Βάνα Φρυγανιώτη και Παναγιώτα Ψαθά, πραγματοποίησε επίσκεψη στις καμένες περιοχές της Β. Εύβοιας.


Τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, με την Αντιδήμαρχο και Αναπληρώτρια Δημάρχου Ιστιαίας - Αιδηψού, με προέδρους αρκετών Τοπικών Κοινοτήτων, με εκπροσώπους ρητινοκαλλιεργητών και δασεργατών και ενημερώθηκαν για τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκύψει.



Συνομίλησαν επίσης με πυρόπληκτους κατοίκους των περιοχών και δεσμεύτηκαν, στο μέτρο των θεσμικών δυνατοτήτων τους, να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων, που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφική φωτιά που έκαιγε για δέκα ολόκληρες μέρες και αφάνισε ολόκληρη την περιοχή της Β. Εύβοιας.




Σε ένα δύσκολο και συναισθηματικά φορτισμένο οδοιπορικό, που ξεκίνησε το πρωί από το Μαντούδι και ολοκληρώθηκε πολύ αργά το βράδυ στην Κοκκινομηλιά, βιώσαμε και μοιραστήκαμε τη θλίψη, την απελπισία και την απογοήτευση των κατοίκων και των επαγγελματιών.

Ταυτόχρονα όμως διαπιστώσαμε τη θέληση και την αποφασιστικότητα τους να παλέψουν, με όλες τους τις δυνάμεις, για τον τόπο τους, για το παρόν και το μέλλον τους.




Όλοι οι κάτοικοι, ζήτησαν τα αυτονόητα:

-Αποκατάσταση όλων των ζημιών, που έχουν προκύψει στα χωριά.

-Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας.

-Άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης όλων των πληγέντων.

-Αποζημίωση για τις καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

-Απασχόληση όλων των ρετσινάδων με σταθερή σχέση εργασίας, για τη φροντίδα και ανάπτυξη του καμένου δάσους.

-Να απαγορευτεί η υλοτόμηση στο δάσος από εργολάβους και εμπόρους, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διάβρωση του εδάφους.

-Πάγωμα και διαγραφή χρεών σε εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες.



Η παράταξή μας δεσμεύτηκε να σταθεί δίπλα και αρωγός σε αυτό τον αγώνα.

Στην ερχόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου θα καταθέσουμε συνολικά τις προτάσεις μας, συμβάλλοντας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στη δημιουργία προϋποθέσεων στήριξης αυτών των ανθρώπων αλλά και της τοπικής οικονομίας, διεκδικώντας τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων και αναγκαίων παρεμβάσεων και έργων, για να μη φτωχοποιηθεί και ερημοποιηθεί ο τόπος, για να υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας, που υπέστησαν από την εγκληματική, κρατική ολιγωρία και αδιαφορία.

Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, χωρίς φανφάρες και επικοινωνιακά τεχνάσματα, έτοιμοι να συμβάλλουμε θετικά για το χτίσιμο της επόμενης μέρας, που θα κρατήσει ζωντανή τη Β. Εύβοια και ζωντανά τα όνειρα των κατοίκων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου