Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Στις τράπεζες που κατήγγειλε, ανοιξε λογαριασμούς "ανασυγκρότησης" ο Τσαπουρνιώτης!!! (δείτε τι λέει ο κόσμος)



Τι θα πεί "λογαριασμός ανασυγκρότησης"; Και πώς θα μοιραστούν τα χρήματα στους πυρόπληκτους;

Πολλά τα ερωτηματικά από την ενέργεια αυτή του Δημοτικού συμβουλίου Λίμνης, να ανοιχτούν "ερανικοί λογαριασμοί στις δύο τράπεζες που πριν δύο μήνες ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ο Τσαπουρνιώτης και οι ...συν αυτώ" με σκοπό όπως λένε "να ενισχυθούν οι πληγέντες δημότες του Δήμου"!!

Δείτε την ανακοίνωση και τις αντιδράσεις των πολιτών....

Γιάννης Τριανταφύλλου

Admin

Καθώς οι πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας μετρούν τις πληγές τους μετά την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 03/08/2021 στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, με τους δημότες μας να δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της πυρκαγιάς, η οποία στο πέρασμά της έκαψε σπίτια, επιχειρήσεις, υποδομές, τεράστιες δασικές εκτάσεις κ.α, προσπαθούμε να διαχειριστούμε άλλη μία κρίση στον τόπο μας.

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν του αθρόου κύματος ανταπόκρισης πλήθους συνανθρώπων μας, εταιρειών, οργανισμών κ.α και με γνώμονα την αμεσότερη δυνατή ανακούφιση των συμπολιτών μας, την αποκατάσταση των υποδομών και περιουσιών, ο Δήμος μας προχώρησε στο άνοιγμα δύο ερανικών λογαριασμών, στους οποίους μπορούν να κατατίθενται εισφορές για τη στήριξη των πυρόπληκτων.

Οι πόροι που θα κατατεθούν, θα διατεθούν, σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και λογοδοσίας, σε στοχευμένες δράσεις στήριξης και ενίσχυσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές και αποκατάστασης των ζημιών.

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη μεγάλη ανταπόκριση και τη συμπαράσταση όλων, οι οποίοι ενισχύουν έμπρακτα τους πληγέντες.


ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Konstantinos Pantazis

Με όλο τον σεβασμό που έχω προς την κοινότητα αυτή ,με βρίσκει κάθετα αντίθετο σε αυτή την κίνηση! Δεν θα υποκαταστήσουν οι ιδιώτες - πολίτες ανύπαρκτο κράτος !Ποια διαφάνεια θα υπάρξει στα χρήματα που θα καταθέσει ο κάθε πολίτης; Ποιος θα είναι ο διαχειριστής; Ακόμη και τα τρόφιμα - βοηθήματα που έστειλαν από παντού δεν έγινε ίση κατανομή προς όλους τους δημότες ! Αφού δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα προϊόντα ποιος διασφαλίζει ότι τα χρήματα θα διανεμηθούν δίκαια και εκεί που έχουν πραγματικά ανάγκη; Ίσως κάποιους τους ενοχλήσει αλλά αυτή είναι η άποψη μου και αντί να ζητάμε χρηματική βοήθεια από ιδιώτες ας κάνουν έμπρακτα κινήσεις προς τους αρμόδιους φορείς!Έχουν εκλεγεί για να λύνουν προβλήματα και όχι να έρχονται να ζητάνε την λύση των προβλημάτων από εμάς τους πολίτες! Δεν ζητάμε ελεημοσύνη , ζητάμε τον τόπο μας να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ασφαλείς και βιώσιμος για όλους μας όπως ήταν πριν! Να μείνουμε όλοι στον τόπο μας με τις δουλειές μας και την αξιοπρέπεια μας!

Γιάννης Τριανταφύλλου

Admin

Konstantinos Pantazis μια διευκρίνιση, την κίνηση αυτή δεν την κάνει η κοινότητα Λίμνης, η απόφαση πάρθηκε από όλο το δημοτικό συμβούλιο . Η κοινότητα Λίμνης δεν έχει καμία ανάμειξη με χρήματα.

 

Lena Maglavani

Konstantinos Pantazis συμφωνώ απόλυτα... για άλλη μια φορά καλείται να βοηθήσει ο κόσμος απτο υστέρημά του κ απτη καλή του τη καρδιά και η κυβέρνηση θα μοιράσει ψίχουλα....φτάνει πια... ο λαός πονάει οικονομικά.. δε γίνεται πάντα να ξελασπωνει αυτούς τους ανίκανους καλοφαγάδες που το μόνο που τους νοιαζει είναι η καρέκλα...

 

Γιάννης Γ. Κοτζάς

Konstantinos Pantazis πολύ σημαντικό (και απολύτως αυτονόητο θεωρώ) το ζήτημα το οποίο θέτεις. Αν θέλουμε "να γίνει σωστά η δουλειά" θα πρέπει να γίνουν τα πάντα με σειρά και με απόλυτη διαφάνεια εννοείται. Σίγουρα υπάρχει η τεχνολογία ώστε να μπορεί οποιοσδήποτε:

* να δει την αναλυτική κίνηση καταθέσεων

* να δει το υπόλοιπο ή

* να κάνει κατάθεση

σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό χωρίς φυσικά να μπορεί να κάνει ανάληψη.

Πριν γίνει όμως αυτό θα πρέπει να γίνει καταγραφή,με αυτοψίες και οικονομικές εκτιμήσεις, όλων των απωλειών που είχαμε ο καθένας σε μία λίστα η οποία θα είναι επίσης δημόσια. Όλα αυτά και πολλά άλλα μπορούν να γίνουν. Θα γίνουν όμως;;;;; Προσωπικά, δεν νομίζω.

Ριρη Θεοδωρακη

Konstantinos Pantazis Έχει δοθεί αρκετή βοήθεια από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην περιοχή...Και ασφαλώς υπάρχουν κακοπροαίρετοι που λένε ότι δεν μοιράστηκαν δίκαια...Και ναι, μπορεί να έχουν γίνει καποια λάθη...Αλλά εσείς πιστεύετε ότι κακώς υπάρχει η πρέπει να σταματήσει η ιδιωτική πρωτοβουλία και να περιμένουμε από το ανύπαρκτο κράτος;;;;;;;;Αυτό το κράτος που δεν μοίραζε μπουκαλάκια με νερό στους πυροσβέστες;;;;;;

Ritsa Melissari

Konstantinos Pantazis η τοποθέτησή σας κατ εμέ είναι ακριβής και με ευγένεια.Ομως δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το κράτος .Η αλληλεγγύη,ο αλτρουισμός κλπ θεωρώ ότι επιβάλλεται όταν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

Όσον αφορά για την διαφάνεια καλό θα είναι να αναλάβουν και ορκωτοί λογιστές για να υπάρξει μεγαλύτερη αξιοκρατία.

 

Agatha M. Davradou

Το κράτος θα κάνει ότι έκανε με το ταμείο Μολυβιάτη υπέρ των πυροπλήκτων...Δηλ. τίποτα.Τουλάχιστον έτσι θα "δοκιμαστούν" οι τοπικοί σας άρχοντες και θα ελεγχθούν από τους κατοίκους της Εύβοιας ιδίοις όμμασι!

Νικος Σκουρας

Εδώ δεν μπορείτε να μοιράσετε 2 πακέτα μακαρόνια θα μοιράσετε τόσα λεφτά; Θα ταισετε πάλι ημετέρους αυτό προβλέπω Ετσι για να διασπάτε τον κοσμο

Thryallis Riveter

Σημειωτέον, αν και συμφωνώ με τον Κώστα ως προς την υποκατάσταση του κράτους πρόνοιας, ως προς τη χρηστή διαχείριση, υπάρχει ένα εκπληκτικό εργαλείο, το οποίο θεωρώ ότι είναι ιδανικό για τη διαχείριση των αυτοδιοικητικών πόρων: Συμμετοχικός προϋπολογισμός.

Ioanna Kraker

Παλι θ τολμησω ν ρωτησω γιατι εκνευριζομαι τα λεφτα που εκαναν δωρεες στην Νησο ΕΥΒΟΙΑ ΘΑ Τ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ??? Η ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ? 15 ΕΚΑΤ.€ ΕΔΩΣΕ Ο ΝΙΑΡΧΟΣ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ Τ ΑΓΓΛΙΑΣ Τ ΕΔΩΣΕ Σ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ. Γ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ. ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ Δ Θ Τ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Σ ΟΛΗ Τ Τ ΖΩΗ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ Σ ΤΡΕΛΟΙ ΑΠ Τ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ Μ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗΣΗ ΟΥΑΟΥ (ΓΕΝΙΚΩΣ) ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ Π ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ Ν ΠΑΝΕ ΝΕΡΑ Κ ΤΡΟΦΗΜΑ ΟΙ ΒΟΣΚΟΙ Ν ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΛΛΕΣ Γ Τ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΖΩΑ Ν ΣΤΥΝΟΥΝΕ ΜΑΝΤΡΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ Γ ΚΥΨΕΛΕΣ Γ ΖΑΧΑΡΗ Γ Τ ΜΕΛΙΣΣΕΣ Ν ΞΕΝΥΧΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΑΠΟ Τ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ.......ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ Ν ΓΥΡΕΨΟΥΝ ΑΠ Τ ΚΡΑΤΟΣ???? 15 ΕΚΑΤ/ΡΙΑ € ΠΟΥΝΤΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟ Ν ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΕΚΑΤΟΜ/ΡΙΑ €€€€€€. ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΕΚΦΡΑΖΩ Κ ΜΟΝΟ. Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΣ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Θ ΧΡΕΙΣΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Θ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΟΥΝ Τ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΩΡΙΑ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? ΚΙ ΑΝ ΟΛΑ Τ ΛΕΦΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ?ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠ/ΣΣΟ Τ Θ ΠΑΕΙ???? ΠΕΙΝΟΥΝ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓ/ΝΕΙΕΣ ΑΣΤΕΓΕΣ ΖΩΑ ΠΕΙΝΟΥΝ!!!! ΟΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ???? Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΤΕΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΚΑΙ ΚΟΤΕΤΣΙΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΜΑ ΝΟΜΙΖΩ Τ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΤΕ Κ Μ Τ ΓΙΑΓΙΑ ΑΝΝΑ. ΚΡΑΤΟΣ?????? ΜΟΝΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΟΡΙΑ.

 

Τωρα σοβαρά; Φτάσατε στα χρήματα; Από ποιον από το φιλότιμο των δοκιμαζομενων συνανθρώπων από την υπόλοιπη Ελλάδα; Ήταν πολλά τα ρούχα που σας έστειλαν και τα πετάξατε σε κάποιο επαρχιακό δρόμο; Το κτήριο που μοιράζετε τα τρόφιμα στην Λίμνη γιατί το έχετε κλειστό μέρες τώρα; Δεν θα έπρεπε να δοθούν όλα στους κατοίκους; Γι αυτό δεν τα έστειλε ο κόσμος; Τα νερά δε, ντανες γιατί τα έχετε στηβαγμενα να λιαζονται στην αυλή και δεν τα δίνετε στον κόσμο; Θα κάνετε τον κόσμο να γίνει καχύποπτος, ότι παντού υπάρχει η λαμογια και δεν θα στέλνει ούτε ένα μακαρόνι... Δεν ντρέπεστε;

 

Michail Argyrokastritis

Λαμόγια ασφαλώς και υπάρχουν…. όλες αυτές τις μέρες ακούγονται διαφορά!

Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει!!!

Τα λαμόγια αυτά πρέπει να περιθωριοποιηθούν… ξεκινάμε από αυτά τα λαμόγια για να φτάσουμε στα μεγάλα λαμόγια που προκάλεσαν τον ανθρώπινο πόνο και την απώλεια του υγιούς περιβάλλοντος στο οποίο θα ζούσαν τα παιδιά μας….. ας ξυπνήσουμε και ας αντιδράσουμε!

Καπνός χωρίς φωτιά δεν γίνεται!!!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου